Športni dnevi

 

993427_178842405640996_1171539200_n[1]

Kajak kanu klub Ljubljana ponuja osnovnim in srednjim šolam ter drugim interesnim skupinam izvedbo kajakaškega športnega dneva na Ljubljanici.

Izvajajo se med 1. majem in 30. oktobrom.

Kajakaštvo je šport, ki  poteka v prijetnem naravnem okolju. Gibanje po vodni površini nam omogoča drugačen pogled na bližnjo okolico, med zmerno telesno aktivnostjo pa se hkrati lahko seznanimo tudi z ekološkimi problemi voda. Program športnega dne je namenjen spoznavanju kajakaškega športa in opreme, učenju osnov vodenja kajaka in kanuja po mirni vodi ter skrbi za varnost pri ukvarjanju s to športno dejavnostjo. Tečaj kajaka je odlična priložnost za osvajanje osnovnih veščin športa,  ki jih učenci in dijaki lahko nato nadgradijo v klubih po Sloveniji, za samostojno veslanje po rekah, jezerih in morju.

Ponujamo dva programa – Predstavitveni tečaj kajaka in Izlet z velikimi kanuji (do 12 oseb/kanu) v center Ljubljane.

 

  • IZLET Z VELIKIMI KANUJI

Izlet traja približno eno uro, popelje pa nas na ogled starega mestnega jedra, do Tromostovja in nazaj do Livade. Vsak udeleženec dobi rešilni jopič in veslo s katerim bo veslal. Med veslanjem spoznamo Ljubljanico z njene gladine, ogledamo si Staro Ljubljano hkrati pa krepimo ekipni duh ter uživamo v veslanju s prijatelji. Na  voljo so trije veliki kanuji. V vsakega se lahko usede do 10 ljudi. Seveda pa bo v vsakem kanuju tudi izkušen krmar, ki bo udeležence varno prepeljal skozi celoten izlet.

CENA: 5€/osebo

  • VESLANJE V KAJAKU + IZLET S KANUJI

 

Primeren je za večje skupine, ki so razdeljene na dva dela. Čas trajanja je približno dve uri.Ena skupina ima prvo uro vožnjo s kanujem do Tromostovja (podrobneje opisano v prvi točki), druga skupina pa ima prvo uro tečaj kajaka. Po prvi uri se skupini zamenjata.

Vsak od udeležencev tečaja kajaka dobi veslo, rešilni jopič ter seveda čoln. Začnemo na kopnem z osnovnimi pravili varnosti na vodi in vadbo veslanja s kajakaškim veslom. Kmalu zatem se odpravimo na vodo, kjer se naučimo osnove vodenja čolna po vodi. Vseskozi je seveda prisoten izkušen učitelj kajaka, ki udeležencem pomaga pri učenju osnovnih  kajakaških veščin in skrbi za varnost. Maksimalno število kajakašev v skupini je petnajst.

CENA: 7€/ osebo

Kontakt: 041 360 511 (Uroš Polajnar)

Objavljeno dne