V Celju v finalu Ajda in Matej

Sončno soboto (26. 8. 2017) je bilo v Kajakaškem centru Špica v Celju državno prvenstvo za člane v kajak slalomu. Celjani so pripravili kajakaški spektakel s finalom, ki se je začel pod žarometi ob 21. uri. V njem je blestela kajakašica Ajda Novak, letos druga kajakašica prvenstva. Zmagala je članica KKSE Viktoria Wolfhardt, ki sicer tekmuje za Avstrijo.

Najštevilčnejši so bili tudi tokrat kajakaši, na Savinji se jih je pomerilo kar 60. Edini finalist Kajak kanu kluba Ljubljana je bil Matej Jereb, ki je v finalni vožnji zasedel 9. mesto absolutno, med slovenskimi tekmovalci v kategoriji U23 pa imenitno 6. mesto. Marko Petek je bil 19., Haris Vranić pa 27.

Kanuist Nik Gerčer je v konkurenci 26 kanuistov priveslal na 17. mesto.

Tekmovalci so se pomerili tudi v ekipnih vožnjah in postava deklet Helena Domajnko, Ajda Novak in Jana Hočevar si je priveslala tretje mesto. Kar 16 moških ekip se je pomerilo v kajaku. Marko Petek, Matej Jereb in Ulan Valant so bili tokrat hitri za 7. mesto, za zmagovalci, ekipo Celja, so ob treh dotikih zaostali dobrih deset sekund. Ekipa v postavi Haris Vranić, Jan in Nik Gerčer je ob veslanju z zlomljenim veslom pristala na predzadnjem, 15. mestu.

Rezultati

Objavljeno dne