Slalom: Eva in Ajda na poti v člansko reprezentanco

Vodilne kajakašice po polovici izbirnih tekem Eva Terčelj, Urša Kragelj (KKSE) in Aki Yazawa (Japonska), fotograf Andrej Terčelj

Tacen je 5. in 6. maja gostil izbirni mednarodni tekmi v kajak slalomu (rezultati na povezavi). Nastopila je tudi dvanajseterica KKK Ljubljana. Kajakašica Eva Terčelj je po dveh tekmah na drugem mestu, sobotno tekmo je končala kot četrta, nedeljsko tekmo je zaključila nepremagana. Ajda Novak je sobodno finalno vožnjo končala na sedmen, nedeljsko pa na šestem mestu in kot tretja med Slovenkami. Finale si je priveslala tudi mladinka Helena Domajnko.

Kajakaš mladinec Ulan Valant je sobotni finale končal kot tretji med mladinci, nedeljsko takmo pa kot drugi med mladinci in na 13. mestu absolutno. V soboto sta v finalu dobro veslala tudi Matej Jereb in Marko Petek, četrti med mladinci. Na nedeljski tekmi jima preboj v finale ni uspel, Matej je preveč tresel količke, Marko pa je ob hitri vožnji naknadno prejel 50 kazenskih sekund. Kanuistka Jana Hočevar ter kajakaši Blaž Anžlovar, Jurij Žmavc in Matic Terčelj tokrat niso bili dovolj hitri za finalne vožnje.

Finalni vožnji si je priveslal kanuist mladinec Jaka Bernat, nedeljsko je končal na 14. mestu absolutno in kot drugi med mladinci. V soboto se je v finalno vožnjo uvstil tudi kanuist Nik Gerčer.

Neposredni prenos izbirnih tekem je na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=kB4JTvE7XCI&feature=youtu.be

Tretja in četrta izbirna tekma bosta na sporedu v Tacnu 12. in 13. maja. Prva vožnja se bo tako v soboto kot nedeljo začela ob 10.30, finalna pa ob 12. uri.  Vabljeni!

Objavljeno dne