Solkan: Eva Terčelj s 3. mestom

Na soških brzicah se je v ICF in odprti kategoriji kajakašev in kanuistov v slalomu na divji vodi pomerilo skoraj 300 mojstric in mojstrov divjih voda iz 15 držav. Kajakašica Ljubljane Eva Terčelj je v nedeljskem finalu zasedla 3. mesto.

Med kajakašicami je v soboto najboljši nastop uspel Ajdi Novak, ki je bila druga, saj je zaostala le za Italijanko Stefanie Horn. Eva Terčelj je bila tretja. V odprti kategoriji se je z drugim časom v finale uvrstila Helena Domajnko, v finalu je bila dvanajsta.

Sobotno tekmo v odprti kategoriji je na tretjem mestu končal Marko Petek. Blaž Anžlovar je v finalu priveslal na 6. mesto.

V nedeljo se je med deseterico finalistk prebila Eva Terčelj in v finalu zasedla 3. mesto z dotikom vratc in z najboljšim časom, torej z dobro popotnico. Ajda Novak ni tekmovala. V odprti kategoriji so v finalu nastopili kajakašica Helena Domajnko s sedmim časom finala in kajakaši Ulan Valant s petim časom finala, Marko Petek z desetim ter Blaž Anžlovar z dvanajstim časom finalne vožnje. Rezultati so na povezavi.

Sledijo izbirne tekme 13. in 14. aprila v Tacnu. Vabljeni!

Objavljeno dne