O klubu

Kajak kanu klub Ljubljana je najstarejši kajakaški klub v Sloveniji, ustanovljen 20. oktobra 1931. Ponaša se z največ medaljami s kajak in kanu tekmovanj vseh disciplin, člani kluba pa so udeleženci vseh nivojev tekmovanj, vključno s svetovnimi prvenstvi in olimpijskimi igrami.

Temeljni šport je kajak kanu slalom, ki po kategorizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije spada med športne panoge 1. kategorije in je olimpijski šport, tako kot kajak na mirnih vodah. V Kajak kanu klubu so se kalili tekmovalci kot Jernej Korenjak, Simeon Hočevar, Dejan Kralj, Boštjan Žitnik, Andrej Jelenc, Srečko Masle, Dare in Natan Bernot … Danes se za najvišja mesta potegujejo Eva Terčelj, Ajda Novak, Anže Urankar, Simon Oven, Maks Frančeškin, Tim Novak …

Kajak kanu kljub Ljubljana vzgaja mlade kajak kanu atlete vso osnovnošolsko, mladinsko in člansko dobo, vpis pa poteka konec avgusta in septembra. Ob tem klub goji rekreativno vadbo kajak kanuja, preizkusite pa se lahko tudi na turističnih vožnjah ali se zabavate na klubskem prostoru za piknike. Vabljeni med kajakaše!

Vizitka, kontakti

Vodstvo kluba

Dosežki kluba

Zgodovina kluba