Izleti s kajaki in kanuji po Ljubljanici

Izlet se začne na ljubljanski Špici, na razcepu Ljubljanice med staro strugo in Grubarjevim prekopom, ali na Livadi, kjer je doma Kajak kanu klub Ljubljana. Po seznanitvi z osnovnimi navodili se spustimo s tokom reke, ki nas ponese v središče mesta. Na vodi se nam odpre nov pogled na urbano Ljubljano, ki je z brega ne moremo opaziti. Ko kanu zapluje proti mestu, lahko iz svojevrstne račje perspektive opazujemo arhitekturne znamenitosti naše prestolnice.

Ponujamo tudi večerni izlet v mesto. Luči, ki se lesketajo na vodni gladini, imajo prav poseben čar. Za tiste, ki ste bolj kot nad mestom navdušeni nad naravo priporočamo, da si rezervirate kajak za dve uri in se z vodnikom odpravite proti ljubljanskem barju, kjer vas začara zelena reka in njena nabrežja.

Kontakt in prijave:

kkklj@siol.net

  • Tel.: +386 41 859 010

Večdnevni izlet čez Ljubljansko barje  

V pripravi so večdnevni izleti čez Ljubljansko barje, namenjeni so tako začetnikom, kot tudi tistim bolj izkušenim. Tri-dnevni izlet se bo začel na Vrhniki ali v Bistri. Radi bi pripravili pester program v povezavi z ostalimi aktivnostmi (ogledi, kolo, muzej, delavnice kampiranje …). Med veslanjem čez mistično Ljubljansko barje lahko občudujete lepote narave, izveste kaj novega o zgodovini, prav gotovo boste osvojili tudi osnovno kajakaško znanje, zato se lahko zadnji dan potegujete za diplomo enega izmed barvnih vesel. Na izletu s kajakom imate imenitno priložnost, da si od blizu pogledate zakaj je Ljubljansko barje zavarovano območje Nature 2000, in občudujete pestrost rastlinskih in živalskih vrst. Če ste avanturisti po duhu in želite združiti izlet z kajakaško šolo ali si samo želite ogledati biser, ki leži prav ob slovenski prestolnici, ste prisrčno vabljeni.

Kontakt in prijave:

kkklj@siol.net

  • Tel.: +386 41 859 010