Anže Urankar svetovni prvak

V francoskem Pauju je med 26. 9. in 1. oktobrom potekalo svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na divji vodi – v spustu, sprintu, slalomu in ekstremnem kajaku. Nastopila je tudi sedmerica odličnih tekmovalcev Kajak kanu kluba Ljubljana.

Ekipni bron za kanuiste in ekipno srebro za kajakaše

Prvi so se 26. 9. 2017 zelo izkazali spustaši na divjih vodah. Na zahtevni progi v Pauju so kanuisti Luka Žganjar, Simon Hočevar, in Blaž Cof v spustu na divjih vodah osvojili bron, kajakaši Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Anže Urankar pa so bili drugi. Kajakaši Anže Urankar, Simon Oven in Nejc Žnidarčič, sicer lanskoletni ekipni svetovni prvaki, so nadaljevali tradicijo osvajanja kolajn na največjih tekmovanjih. V ekipni sprinterski tekmi so veslali zelo hitro in zaostali le za domačini in prvimi favoriti Francozi. Slovenci so za novimi svetovnimi prvaki zaostali le za 88 stotink sekunde. Bron so si priveslali kajakaši Nemčije.

Eva Terčelj

Nastopili sta tudi slalomistki v kajaku Eva Terčelj, ki je zasedla 16. mesto, in Ajda Novak 38. mesto.

Kajakaš Anže Urankar je v sprintu na divji vodi na zahtevni progi ugnal vso konkurenco in se veselil svojega prvega naslova svetovnega prvaka v članski konkurenci.

Kajakaš Anže Urankar, svetovni prvak v spustu na divji vodi 2017

Letos je Anže že imel posamično kolajno na evropskem članskem prvenstvu, ima tudi številne kolajne s svetovnih in evropskih mladinskih prvenstev ter prvenstev za mlajše člane, pa tudi lepo zbirko ekipnih odličij. Tokrat je z enkratno vožnjo preizkušnjo končal na najvišji stopnički, 39 stotink pred reprezentančnim kolegom Nejcem Žnidarčičem.  V finalu je nastopil tudi kajakaš Simon Oven, dobitnik posamične kolajne na letošnjem evropskem prvenstvu v klasičnem spustu je zasedel sedmo mesto.

V kategoriji dvojcev sta kanuista Maks Frančeškin in Simon Hočevar v finalu zasedla peto mesto, na šesto mesto pa sta priveslala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

Zadnji dan pestrega kajakaškega tedna v francoskem Pauju je potekalo še svetovno prvenstvo v ekstremnem slalomu, kjer je med kajakašicami veslala Ajda Novak, ki je na koncu zasedla imenitno sedmo mesto, čeprav se je v predhodnih tekmah že zavihtela na sam vrh.

Fotografije: KZS

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/pau-2017/live

Zadnje novice

Anže in Ana ostajata v igri za nastop na OI
29.04.2024
Ob Evi še Ajda, Ulan v U23 in Sara v mladinski reprezentanci
29.04.2024
Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024

Zadnje dejavnosti