23. zmajčkov pokal ter 300 veselih zmajčic in zmajčkov

Člani Kajak kanu kluba Ljubljana smo 24. septembra organizirali že 23. Zmajčkov pokal. Zmajčki in zmajčice so zagotovo znali plavati, a udeleženke in udeleženci Zmajčkovega pokala znajo še veliko več. Spretno in hrabro vodijo kajake ali kanuje po Ljubljanici in drugih rekah. Tokrat se jih je v Kajak kanu klubu Ljubljana zbralo skoraj 300, pomerili pa so se na dveh tekmah: v sprintu / kronometru in slalomu.

Vodja prireditve mag. Živa Cankar in ekipa, v kateri so bili Jana Hočevar, Manca Gosenca, Anže Urankar, Tomaž Globokar, Marie Mašinova, Maks Frančeškin, Matej Trampuž, Simon Oven, Ana Šteblaj, Živa Jančar, Blaž Cof in še mnogi drugi, je odlično organizirala in izpeljala tekmo. Kar nekaj mladih članic in članov Kajak kanu kluba Ljubljana je osvojilo medalje. Predsednika kluba Boruta Tumo ob zadovoljstvu zaradi imenitne organizacije izjemno navdušuje in pomirja tudi podatek, da ima klub mnogo mladih tekmovalk in tekmovalcev. Tako je bilo v kategoriji mlajših dečkov kajakašev med 24 tekmovalci kar deset članov našega kluba, za kar gre največji del zahvale in zaslug spet Živi Cankar, ki kot trenerka s pomočniki skrbi za najmlajše članice in člane kluba.

Organizacija na terenu se je začela že v tednu pred prireditvijo, ko so prizadevni člani in starši uredili ter pripravili klub na prihod mladih iz kajakaških klubov po Sloveniji. Najtežja dela pri pripravi proge in prizorišča so opravili naši tekmovalci, člani in mladinci pod vodstvom Mateja Trampuža. Sodnike in sodniško službo je profesionalno pripravil Matej Brecelj. Izvedbo 23. Zmajčkovega pokala sta s svojim delom, idejami in finančno podprla Slavko Kolar, ki je ponovno skuhal odlični Slavkov golaž, in vedno na več področjih neutrudni Peter Jožef Česnik. Šank pri Darji Gerčer je bil – kot vedno – poln in po prireditvi bolj čist kot pred njo. 

Izvedba je ob dejstvu, da je skoraj vseh 250 tekmovalcev nastopilo po dvakrat, torej najprej v sprintu in nato še v slalomu, potekala po načrtih. Glasba iz ozvočenja, za katerega že vrsto let skrbi Borut Žgalin, in duhovito vodenje ter komentiranje Matjaža Ambrožiča je tekmovalcem in organizatorjem risalo nasmeh na obraze prek celega dne. Pri podelitvi so pomagali Nika Ozimc, Živa Jančar, Tim Novak in predsednik kluba Borut Tuma.

V imenu kluba hvala tudi Cirilu Horjaku, ki je narisal čudovitega zmajčka ter vodji tekmovanja svetoval in pomagal pri tehničnih rešitvah. Kot poudarja vodstvo tekmovanja, Zmajčkov pokal vedno delajo tudi starši. Kakršni so starši, takšen je Zmajček. Letošnji je bil izvrsten. 

En velik bravo za Živo in njeno ekipo. In velik bravo za vse deklice in dečke, ki so uspešno nastopili na 23. Zmajčkovem pokalu.

Vsem skupaj še enkrat HVALA!

Rezultati so na povezavi

Zadnje novice

Anže in Ana ostajata v igri za nastop na OI
29.04.2024
Ob Evi še Ajda, Ulan v U23 in Sara v mladinski reprezentanci
29.04.2024
Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024

Zadnje dejavnosti