24 ur veslanja za dober namen – Ljubljanica 2018

Kajakaška zveza Slovenije, Kajak kanu klub Ljubljana in društvo Hiša sonca tudi letos organizirajo rekreativno kajakaško prireditev, ki vsebuje humanitarno noto. Tretji vikend v maju, 18. 5. od 16.00 do 19. 5. ob 16.00,  bo v okviru prireditve 24 ur veslanja za dober namen možno preveriti, koliko je možno preveslati v 24-ih urah na 5,5 km dolgi progi na reki Ljubljanici. Kajakaše, kanuiste in veslače na SUPih bo pot vodila pod ljubljanskimi mostovi v centru mesta. Seveda bo to izziv za najbolj vztrajne. Posameznik lahko vesla tudi le en krog, toliko, kolikor je želi in s tem prispeva v humanitarni namen. Lani je rekorden dosežek uspel Fedji Marušiču, ki je v 24 urah preveslal 165 km.
Vsak kilometer, ki ga bodo preveslali udeleženci, šteje, saj sponzorji prispevajo poseben prispevek za vsak preveslan kilometer na prireditvi. Udeleženci za prispevek v višini 15 evrov prejmejo spominsko majico, diplomo, pijačo in prigrizek. Najbolj vztrajni bodo seveda posebej nagrajeni.
V preteklih letih so donacije iz izkupička humanitarnega veslanja prejeli URI Soča, CUDV Dolfke Boštjančič, Območno združenje RK Slovenije Grosuplje in lani Mladinski dom Malči Beličeve.
Izkupiček iz prijavnin, donacij in sponzorstva bo letos namenjen sofinanciranju programov CUDV Dornava. Poslanstvo zavoda je, da s s procesi izobraževanja, usposabljanja, zdravstvenim varstvom in zdravstveno nego, zdravstveno rehabilitacijo, psihološko in socialno obravnavo, z zaposlitvijo pod posebnimi pogoji ter s socialno varstvenimi procesi prispeva k celovitemu razvoju oseb z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju ter jim omogoča socialno vključenost v obsegu njihovih zmožnosti in jim zagotavlja socialno varnost. V programe zavoda so vključene tudi osebe z nezgodno poškodbo glave. Osnovni cilj zavoda je, da z ustreznimi obravnavami ustvarja pogoje za razvoj uporabnikov ter da jim v skladu z njihovimi objektivnimi možnostmi in potrebami omogoča dostopne vsebine vsakodnevnega življenja na način in v pogojih, ki so kolikor je možno podobni pogojem ljudi, ki nimajo tovrstnih motenj.
Veslanje za dober namen se bo začelo v petek, 18. maja 2018, ob 16.00 in zaključilo 24 ur kasneje, v soboto, 19. maja 2018 ob 16.00. Trasa spusta je na reki Ljubljanici med Livado ter zapornicami pri Ambroževem trgu.
K sodelovanju na spustu so organizatorji poleg rekreativcev ter najboljših slovenskih kajakašev in kanuistov povabili tudi druge znane športnike in športnice. Tudi če nimate kajaka in niste še nikdar sedeli v kajaku ali kanuju, ste na spustu dobrodošli. Kajak kanu klub Ljubljana bo za tiste, ki nimajo svoje kajakaške opreme, zagotovil večje število rekreativnih kajakov za začetnike.
Prisotni bodo tudi usposobljeni učitelji kajaka, ki vam bodo pred spustom dali osnovne napotke za prve zavesljaje.
Vabljeni ste torej tudi tisti, za katere bo to prvi stik s kajakom. Z nekaj volje boste en krog zmogli, tudi če boste veslo v roke prijeli prvič. Zbirno mesto je na ploščadi Kajak kanu kluba Ljubljana na Livadi 31.

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti