Ajda in Simon državna prvaka spustu na divjih vodah

Na Savi Dolinki sta 6. aprila potekali državno prvenstvo v klasičnem spustu na divjih vodah in prva članska izbirna tekma za sestavo reprezentance, ki bo maja nastopala na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Trnovem ob Soči, septembra pa na svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Španiji. Državne naslove v klasičnem spustu sta si priveslala kajakaš Simon Oven in kajakašica Ajda Novak.

Pri kajakaših je po pričakovanjih zmagal aktualni svetovni prvak v tej divjevodaški disciplini Simon Oven – petnajst sekund hitreje od aktualnega svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah Nejca Žnidarčiča, na tretje mesto je priveslal svetovni prvak v sprintu na divjih vodah iz leta 2017 Anže Urankar.

V konkurenci kajakašic si je naslov državne prvakinje v klasičnem spustu priveslala Ajda Novak, tretja pa je bila Helena Domajnko.

V konkurenci mladincev je bil Ulan Valant tretji. Med kajakašicami je Helena Domajnko priveslala na drugo mesto, tretja pa Ana Šteblaj.

Potekale so tudi ekipne tekme, kjer so v članski konkurenci kajakašev prepričljivo zmagali kajakaši KKK Ljubljana Tim Novak, Anže Urankar in Simon Oven, drugi so bili tekmovalci KKK Tacen, tretji pa člani KK Soške elektrarne. Slednji so zmagali v konkurenci mladincev, kjer so bili drugi tekmovalci KKK Ljubljana Ulan Valant, Tjaš Kupsch in Matevž Kampjut. Kot tretje v mladinski konkurenci so v cilj priveslale kajakašice KKK Ljubljana Helena Domajnko, Ana Šteblaj in Živa Jančar.

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti