Ajda prejemnica Rožančeve nagrade

Kajakašica našega kluba Ajda Novak je po zaslugi odlične sezone, v kateri je dosegla nekaj najboljših uvrstitev v karieri, prejela nagrado Marjana Rožanca. To je najvišja nagrada Mestne občine Ljubljana na področju športa, ki jo lahko prejmejo amaterski športni delavci, športniki, športni pedagogi, profesionalni športni delavci in športni novinarji za izjemne športne dosežke v preteklem letu oz. za uspešno delo v daljšem časovnem obdobju.

Ajdi Novak so v mestni hiši podelili Rožančevo nagrado za izjemne športne dosežke, letos nagrade podeljujejo tridesetič. Ajda, ki nastopa na najvišjem nivoju že več kot desetletje, je letos postala prva Slovenka s kolajno evropskega prvenstva v novi olimpijski disciplini – ekstremnem slalomu. Na EP v Liptovskem Mikulašu je osvojila bron. Poleg tega je skupaj z Evo Terčelj in Evo Alino Hočevar priveslala do srebrne ekipne kolajne na svetovnem prvenstvu v Augsburgu. V drugem delu sezone je prišla do stopničk v ekstremnem slalomu na tekmi svetovnega pokala v Pauu, zabeležila pa je še nekaj odličnih rezultatov v svetovnem pokalu.

»V veliko čast mi je, da sem bila izbrana za prejemnico nagrade Marjana Rožanca, najvišje nagrade Mestne občine Ljubljana na področju športa. V letošnji sezoni sem dosegla uspehe, s katerimi sem zelo zadovoljna. Trudim se da bo tako tudi v prihodnje, nagrada pa mi je dala še nekaj dodatne motivacije,« je povedala Ajda.

S sezono 2022 je, kot je omenila, lahko zelo zadovoljna: »V ekstremnem slalomu nisem imela prave predstave, kaj rezultatsko lahko pričakujem. Vedela sem, da sem dobro fizično pripravljena in da se dobro znajdem v situacijah, kjer je prisoten faktor hitrega odločanja. Nisem pa vedela, kako so med letom trenirale ostale tekmovalke, kakšne pogoje so imele za trening in kako so pripravljene. Bilo je nekaj negotovosti. V ekipnih vožnjah je bilo jasno, da smo vse tri tekmovalke na visokem nivoju, da se moramo samo uskladiti in odpeljati tako kot znamo. To nam je tudi uspelo.«

Več na povezavi

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti