Anže in Simon do moštvenega brona na SP v Bratislavi

Slovenske reprezentantke in reprezentanti iz Kajak kanu kluba Ljubljana se s svetovnega prvenstva v Bratislavi vračajo z moštveno medaljo v sprintu, saj sta Anže Urankar in. Simon Oven skupaj s petkratnim svetovnim prvakom v sprintu Nejcem Žnidarčičem iz KKSE osvojila bron.

V Bratislavi je med 22. in 26. septembrom potekalo ICF svetovno prvenstvo v slalomu, ekstremnem slalomu in sprintu na divji vodi.

V sprintu je kajakaš Anže Urankar prišprintal na četrto mesto, medalja mu je ušla za las. V finalu je dobro veslal tudi Tim Novak in zasedel 9. mesto. Simon Oven je osvojil končno 21. mesto. V finalu sta veslali tudi Ana Šteblaj, osvojila je 9. mesto, in Helena Domajnko, ki finalnega nastopa ni končala, saj se je prevrnila na zadnjem jezu. V moštveni vožnji sta Ana in Helena s klubsko in reprezentančno kolegico Živo Jančar osvojili 4. mesto.

V slalomu sta nastopili Ajda Novak in svetovna prvakinja 2019 Eva Terčelj. Ajda je z dvema dotikoma osvojila 14. mesto in žal zgrešila finalni nastop. Evi Terčelj pa je po njenem mnenju in mnenju mnogih ljubiteljev kajaka nepravično prisojeno namerno odrivanje vrat 9 s posledičnim 50-sekundnim dodatkom, tako da je osvojila končno 26. mesto.

V ekstremnem slalomu so nastopili Ajda Novak, Eva Terčelj in Marko Petek. V izločilne boje se je uvrstila Ajda Novak, a je izpadla v četrtfinalu in se veliko naučila za naslednje tekme.

Spletna stran: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/bratislava-2021

Prenos:  https://www.youtube.com/planetcanoe

Zadnje novice

Srečno in zadovoljno 2022!
30.12.2021
Eva kajakašica 2021, Helena mladinka 2021
27.11.2021
Zlatih 90 let Kajak kanu kluba Ljubljana
23.10.2021
Kajakaši Ana, Živa in Tjaš na zaključku svetovnega pokala v Treignacu
04.10.2021

Zadnje dejavnosti