Anže in Simon do moštvenega brona na SP v Bratislavi

Slovenske reprezentantke in reprezentanti iz Kajak kanu kluba Ljubljana se s svetovnega prvenstva v Bratislavi vračajo z moštveno medaljo v sprintu, saj sta Anže Urankar in. Simon Oven skupaj s petkratnim svetovnim prvakom v sprintu Nejcem Žnidarčičem iz KKSE osvojila bron.

V Bratislavi je med 22. in 26. septembrom potekalo ICF svetovno prvenstvo v slalomu, ekstremnem slalomu in sprintu na divji vodi.

V sprintu je kajakaš Anže Urankar prišprintal na četrto mesto, medalja mu je ušla za las. V finalu je dobro veslal tudi Tim Novak in zasedel 9. mesto. Simon Oven je osvojil končno 21. mesto. V finalu sta veslali tudi Ana Šteblaj, osvojila je 9. mesto, in Helena Domajnko, ki finalnega nastopa ni končala, saj se je prevrnila na zadnjem jezu. V moštveni vožnji sta Ana in Helena s klubsko in reprezentančno kolegico Živo Jančar osvojili 4. mesto.

V slalomu sta nastopili Ajda Novak in svetovna prvakinja 2019 Eva Terčelj. Ajda je z dvema dotikoma osvojila 14. mesto in žal zgrešila finalni nastop. Evi Terčelj pa je po njenem mnenju in mnenju mnogih ljubiteljev kajaka nepravično prisojeno namerno odrivanje vrat 9 s posledičnim 50-sekundnim dodatkom, tako da je osvojila končno 26. mesto.

V ekstremnem slalomu so nastopili Ajda Novak, Eva Terčelj in Marko Petek. V izločilne boje se je uvrstila Ajda Novak, a je izpadla v četrtfinalu in se veliko naučila za naslednje tekme.

Spletna stran: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/bratislava-2021

Prenos:  https://www.youtube.com/planetcanoe

Zadnje novice

Anže, Ana, Simon … EP junaki
21.05.2023
Eva, Ajda in Marko reprezentanti v slalomu
30.04.2023
Anže državni prvak na 200 m
28.04.2023
Dominantni v sprintu in spustu
17.04.2023

Zadnje dejavnosti