Anže in Tim svetovna ekipna prvaka

Ekipni svetovni prvaki v sprintu na divji vodi do 23 let Vid Debeljak, Anže Urankar in Tim Novak s trenerjema

V avstrijskem Murau je bilo med 25. in 30. julijem 2017 svetovno prvenstvo v spustu in sprintu za mladince in mlajše člane. Tudi tokrat so blesteli člani Kajak kanu kljuba Ljubljana, ki trenirajo pod vodstvom Srečka Masleta, in domov prinesli kopico žlahtnih odličij. Anže Urankar je bil v posamični tekmi sprinta za mlajše člane srebrn, zaostal je le za letos nepremagljivim kolegom Vidom Debeljakom iz Tacna. Tim Novak je bil deveti.

Luka Žganjar in Anže Urankar sta v sprintu kanuističnih dvojcev priveslala bronasto kolajno, za Nemcema Olejem Scwarzom in Janoshom Suelzerjem ter Italijanoma Giorgiom dell’Agostinom in Mattio Quintarellijem.

Po odličnih dosežkih v posamični konkurenci so bili Slovenci glavni favoriti za zmago tudi v ekipni tekmi kajakašev do 23 let. Naskok na še eno ekipno kolajno se jim je posrečil na najboljši možen način. Tim Novak, Vid Debeljak in Anže Urankar so bili za tekmece nerešljiva uganka in se veselili naslova ekipnih svetovnih prvakov med mlajšimi člani s sekundo in pol prednosti pred ekipo Francije, bron so si priveslali Nemci.

Tudi v klasičnem spustu ekipno v kategoriji do 23 let so kajakaši veslali odlično. V postavi Vid Debeljak, Anže Urankar in Tim Novak so osvojili tretje mesto. Posamično so v klasičnem spustu v kategoriji do 23 let priveslali Anže Urankar na 15. mesto, Tim Novak na 22. mesto, kanuist Luka Žgajnar pa na 12. mesto.

Rezultati 

Fotografija: Mitja Oštrbenk

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti