Anže Urankar državni prvak v kajak sprintu U23

Na deroči Kolpi so prireditelji, slovenska in hrvaška kajakaška zveza, pripravili štiri divjevodaške tekme, tudi državno prvenstvo v sprintu.

V mednarodnem ECA sprintu na divji vodi, ki je veljala tudi za državno prvenstvo, sta prvi mesti zasedla Nejc Žnidarčič (KKSE) in Vid Debeljak (KK Tacen), Anže Urankar je na 3. mestu zaostal za 61 stotink, malenkost več Simon Oven (4.), Tim Novak (5.) in Maks Frančeškin (6.) med 31-terico uvrščenih. Anže Urankar je tako v sprintu državni prvak med kajakaši U23, Tim Novak pa državni podprvak. Startal je še dvojec Žnidaršič – Žgajnar, kot edina v spustu, v sprintu pa sta bila druga.

Kajakaš Anže Urankar je z 61 stotinkami za zmagovalcem Nejcem Žnidarčičem iz KKSE zasedel absolutno tretje mesto tudi v spustu, v kategoriji U23 pa je zmagal. Takoj za Anžetom so se uvrstili Simon Oven (4.), Tim Novak, drugi med mlajšimi člani in 5. absolutno, na 6. mesto je priveslal Maks Frančeškin.

Slalomisti so nastopili na Memorialu Dražena Veselka. Med kajakaši – člani se je z majhnim zaostankom Matej Jereb uvrstil na 8. mesto. Med mladinci je kajakaš Marko Petek osvojil 6., Ulan Valant pa 8. mesto med trideseterico tekmovalcev. Nastopil je tudi kanuist Nik Gerčer in z velikim zaostankom zasedel 6. mesto. Jana Hočevar je zasedla 3., zadnje mesto med kanuistkami – članicami. Med 24 uvrščenimi kadeti je kajakaš Andraž Gregorič zasedel 7., Sinaj Kreč pa 9. mesto, ostali so se z velikimi zaostanki uvrstili v zadnjo tretjino.

Za pokal Petra Klepca so nastopili kadeti, najbolje je v nedeljo veslal kajakaš Tjaš Kupsch in zasedel 9. mesto, za njim sta se uvrstila Sinaj Kreč (10.) in Jakob Bajt (11.) z relativno velikimi zaostanki. Med kadeti kanuisti je Matic Kocjančič priveslal na 2., Mark Šteblaj pa na zadnje, 4. mesto, oba z velikima zaostankoma za zmagovalcem.

Na Kolpi ni bilo Helene Domajnko, ki se je v Barceloni potegovala za mesto v reprezentanci Evrope za olimpijske igre mladih v začetku jeseni v Buenos Airesu. Na tekmi, ki je po tehniki bližje mirnovodaškim sprinterkam in sprinterjem, se ji v vetrovnih razmerah ni uspelo uvrstiti v reprezentanco Evrope, je pa dostojno zastopala kajakaške barve.

Spustaše na divjih vodah ob koncu meseca čaka še izbirna tekma in državno prvenstvo v klasičnem spustu na Savi Dolinki ter v začetku maja zadnji izbirni tekmi, ki bosta potekali v Trnovem ob Soči.

Slalomiste v začetku maja (5., 6., 12. in 13. 5.) čakajo izbirne tekme za člansko, U23 in mladinsko reprezentanco v slalomu, vse štiri tekme bodo na kajakaškem poligonu v Tacnu.

Vabljeni!

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti