Devet medalj s svetovnega prvenstva!

V Združenih državah Amerike se je zaključilo svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v spustu na divjih vodah. Varovanci trenerja Srečka Masleta so prvenstvo zaključili v stilu, saj so Maks Frančeškin, Vid Debeljak in Anže Urankar v zadnji preizkušnji prvenstva priveslali do ekipnega naslova svetovnih prvakov v sprintu na divjih vodah.

Kajakaši Ljubljane so bili na prvenstvu na reki Nantahala izjemno uspešni, saj se bodo v domovino vrnili s kar devetimi medaljami, deseta pa odhaja v Tacen! Polovico so jih dosegli v klasičnem spustu, drugih pet pa v sprintu na divjih vodah. Že prvi dan prvenstva je naslov svetovne prvakinje do 23 let v klasiki dosegla vatovanka trenerja Mateja Trampuža Ajda Novak, srebro v klasiki so si priborili kajakaš Maks Frančeškin in dvojec Peter Žnidaršič – Luka Žganjar, mladinec Tim Novak pa je bil bronast. Drugi tekmovalni dan so Maks Frančeškin, Vid Debeljak in Tim Novak priveslali do naslova svetovnih prvakov v ekipni klasični preizkušnji kajakašev do 23 let.

Zadnji dan prvenstva so mladi kajakaši osvojili še pet kolajn. Poleg ekipnega naslova prvakov do 23 let v sprintu, za katerega so poskrbeli Frančeškin, Debeljak in Urankar. Anže Urankar je osvojil še naslov svetovnega mladinskega prvaka, svetovni prvak do 23 let je postal Maks Frančeškin, Vid Debeljak je bil tretji, še eno srebrno kolajno pa sta si priveslala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta bila druga v konkurenci dvojcev do 23 let.

Izjemen klubski uspeh je rezultat prizadevanj tekmovalcev in trenerjev, ki jih bodo nadarjeni in izjemno delavni mladinci zagotovo še nadgradili.

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti