Po tacenskem uvodu dobri tekmovalni obeti 2018

Tacen je 7. in 8. aprila gostil uvodne tekme v slalomu in spustu na divji vodi, saj je tradicionalno marčevsko tekmovanje v april prestavila pevisoka Sava. Najuspešneje so sezono začeli Eva Terčelj, Marko Petek, Ulan Valant, Jaka Bernat in Matej Jereb v slalomu.

Kralji spusta ostajajo Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak, v tem vrstnem redu so prehiteli vso konkurenco v spustu med Medvodami in Tacnom. Pomerili so se tudi veterani in prepričljivo je zmagal član KKK Ljubljana Borut Tuma. Najuspešnejši starejši deček KKK Ljubljana je bil na progi med Vikrčami in Tacnom Matevž Kampjut na 4. mestu.

Na progi tacenskega kanala so se v slalomu preizkusili tekmovalci mlajših kategorij. Starejši deček Tjaš Kupsch je priveslal na 5., Žiga Klun pa na 7. mesto med dvajseterico starejših dečkov.

Kajakašica in kanuistka Eva Terčelj s kanuistakama Nino Bizjak in Aljo Kozorog

Nedeljsko slalomsko preizkušnjo na tacenskem poligonu so kajakaši KKK Ljubljana začeli zelo dobro. Med najštevilnejšimi kajakaši mladinci je sicer slavil nadarjeni kajakaš Celja Lan Tominec, na 2. mesto je priveslal Marko Petek in na 3. mesto Ulan Valant. Haris Vranič je bil 17., Jan Gerčer pa 24. Kanuist Jaka Bernat je bil tretji med mladinci, Nik Gerčer pa predzadnji.

Najboljši kajakaši med mladinci na uvodni tekmi: Marko Petek, zmagovalec Lan Tominc in Ulan Valant

V kategoriji članov je Matej Jereb z dobrim časom zasedel 10. mesto, Blaž Anžlovar pa 14. za tokrat nepremagljivim Petrom Kauzerjem. Eva Terčelj je bila v kajaku druga malenkost  za Kragljevo, Ajda Novak je bila peta. Eva se je pomerila tudi v kanuju, bila je tretja, Jana Hočevar pa je z velikim zaostankom končala na 4., zadnjem mestu med kanuistikami.

24. in 25 marca so mladinci in člani zbirali točke na ICF tekmi v Solkanu. V finalu se je pomerila Eva Terčelj in priveslala do 5. mesta, več pa na povezavi.

Zadnje novice

Eva in Ajda ekipni svetovni podprvakinji
01.08.2022
SP U23 v Ivrei: Ulan 18., Marko 29.
11.07.2022
Ulan debitiral na svetovnem pokalu s 6. mestom
25.06.2022
Tjaš Til 7. v dvojcu na EP v Beogradu
25.06.2022

Zadnje dejavnosti