ECA pokal se po petih tekmah seli v Solkan

ekipa Flattach 2015
Ekipa med videoanalizo

Pet kajakašev in kajakašici je pod vodstvom trenerja Mateja Trampuža med 8. in 19. julijem treniralo in tekmovalo na progah Čunovo (Slovaška), Flattach (Avstrija) in znameniti olimpijski progi Eiskanal v nemškem Augsburgu. Prek kvalifikacij so se v finale redno uvrščali: Ulan Valant v kategoriji do 14 let, najboljši je bil na prvih tekmah, ko je v Čunovem priveslal na 7. mesto, Marko Petek v kategoriji do 16 let je bil v finalnih nastopih okrog 15, Domen Tominec v kategoriji do 18 let kot prvi v posadki je v kvalifikacijah dosegal tudi mesta med prvih pet, najboljšo uvrstitev v finalu, 8. mesto, pa je dosegel na nedeljski tekmi v Augsburgu. Matej Jereb je bil le malenkost za njim na 13. mestu in se je v finalnih vožnjah konstantno uvrščal na mesta malo po deseterici. Blaž Anžlovar je ob nekaj smole zasedal mesta okrog trideseterice.Med kajakašicami do 18 let je bila Teja Vrbnjak Erbežnik na zadnji tekmi v Augsburgu 12., podobno kot na ostalih tekmah, Jana Hočevar pa je zasedla 28. mesto, pred tem pa mesta okrog dvajseterice. Jana je kljub poškodbi noge nastopila tudi v kanuju in se uvrščala okrog deseterice.

Augsburg2015
Domen, Ulan, Blaž, Jana, gostja Zala, Teja, Matej in Marko v Augsburgu

 

Vsekakor je tekmovalni ritem, nadgrajen s treningi na različnih vodnih površinah, obogatil tekmovalne izkušnje perspektivne in ambiciozne sedmerice.

Naslednja postaja evropskega mladinskega pokala v slalomu bo v Solkanu, kjer bodo najmlajše slalomistke in slalomisti nastopali prihajajočo soboto in nedeljo.

 

Domen-Flattach2015
Domen Tominec v Flattachu

 

 

Marko_Flattach2015
Marko Petek v Flattachu

 

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti