Eva gre na olimpijske igre!

Olimpijka Eva Terčelj je zmagala v tekmi EP Tacen 2021

Eva Terčelj, Ajda Novak, Helena Domajnko in Ulan Valant so slalomski reprezentanti 2021. Kajakaški šport ima tudi edino zanesljivo potnico na olimpijske igre v Tokio, Evo Terčelj, aktualno zmagovalko tekme evropskega pokala v Tacnu.

V Tacnu so 19. aprila na tekmi evropskega pokala tekmovalci končali z izbirnimi tekmami za člansko reprezentanco in prvi del mladinske ter U23 reprezentance. Zanesljivi potnici na letošnje evropsko prvenstvo v Ivreo, na svetovne pokale in svetovno prvenstvo za člane sta kajakašici Eva Terčelj in letos vse hitrejša Ajda Novak. Obe sta v Tacnu na štirih izborih za reprezentanco pokazali odlične predstave in dosegali najhitrejše čase. Eva Terčelj je tudi zmagovalka tacenske tekme za evropski pokal, na podijumu se ji je kot tretja pridružila Ajda Novak.

Med mladinci in mlajšimi člani ima klub dva reprezentanta. Kajakašica Helena Domajnko bo zastopala barve Slovenije v mladinski konkurenci. Kajakaš Ulan Valant se je uvrstil v reprezentanco med mlajšimi člani. Oba bosta nastopila na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane, ki bo v Tacnu v začetku julija. Zatem bodo dodatne izbirne tekme za nastope na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane, ki bo avgusta v Solkanu. Zelo blizu uvrstitvi v reprezentanco sta kajakaša Marko Petek in Vid Oštrbenk, vse boljše predstave kaže tudi mlada kajakašica in kanuistka Sara Globokar. Možnosti za uvrstitev bodo dobili še Pika Ferkolj, Tjaš Kupsch, Gašper Vinkovič, Igor Suvorov in Jakob Bajt.

Foto: Nina Jelenc

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/

Posnetek: https://www.youtube.com/CanoeEurope

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti