Eva in Ajda ekipni svetovni podprvakinji

V Augsburgu na znamenitem Eiskanalu na reki Lech so se je med 27. in 31. julijem zbrali najboljši kajakaši in kanuisti na svetu, med njimi tudi Eva Terčelj in Ajda Novak. Kajakašici sta tekmovali v slalomu in ekstremnem slalomu. V ekipnih vožnjah sta z mlado Evo Alino Hočevar priveslali srebrno medaljo in pred sebe spustili le nemške tekmovalke, ki trenirajo na prizorišči letošnjega svetovnega prvenstva v slalomu na divji vodi.

V slalomu se je Eva Terčelj uvrstila v finale s četrto vožnjo polfinala, v finalni vožnji pa si je priveslala 8. mesto. Nastopila je tudi v ekstremnem kajaku, se čez kvalifikacije prebila s tretjim časom, nato pa po zahtevnih izločilnih bojih zasedla 5. mesto. Ajda Novak je tako v slalomu kot ekstremnem kajaku zasedla 27. mesto.

Na prvenstvo sta se kvalificirala tudi Ulan Valant v slalomu in Marko Petek v ekstremnem kajaku. Ulan je moral zapustiti prizorišče pred začetkom tekem zaradi pozitivnega kovid testa. Marko Petek se je odločil izpustiti svetovno člansko prvenstvo in v tem času trenirati na prizorišču mladinskega evropskega prvenstva v slalomu in ekstremnem slalomu v Českih Budejovicah, kjer bosta z Ulanom tekmovala med 10. in 14. avgustom.

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti