Eva kajakašica 2021, Helena mladinka 2021

Kajakaška zveza Slovenije je podelila priznanja za najboljše športnice in športnike 2021. Tretje leto zapored je kajakašica leta Eva Terčelj. Na članskem evropskem prvenstvu v Italiji je priveslala do drugega mesta, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je bila tretja.

Helena Domajnko je prejela nagrado za najboljšo mladinko leta. Blestela je tako v slalomu kot v spustu. V Solkanu je postala evropska mladinska prvakinja v sprintu na divjih vodah, poleg tega je bila soudeležena še pri dveh ekipnih kolajnah v sprintu, dve kolajni pa je osvojila tudi v ekipnih slalomskih preizkušnjah svetovnega in evropskega mladinskega prvenstva v Tacnu in Solkanu.

Sezona 2021 je bila zelo uspešna, zato se je KZS spomnila tudi na vse ostale uspehe. Posebna priznanja za vrhunske športne dosežke v letošnjem letu so prejeli dobitniki kolajn na svetovnih in evropskih prvenstvih ter tekmah svetovnega pokala, iz našega kluba so priznanja prejeli: Ana Šteblaj, Anže Urankar, Eva Terčelj, Helena Domajnko, Simon Oven, Tjaš Til Kupsch in Živa Jančar. Veseli smo vaših uspehov!

Tekmovalke in tekmovalci se sicer že pripravljajo na novo sezono, v kateri bomo dve tekmi svetovnega pokala gostili tudi v Sloveniji. Med 9. in 11. junijem svetovni pokal v spustu na divjih vodah v Celju, med 24. in 26. junijem pa še svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Tacnu.

Foto: Aleš Fevžer

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti