Eva Terčelj v finalu tekme svetovnega pokala v Tacnu

Pretekli konec tedna, med 31. 7. in 2. 9., je Tacen gostil tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah.

Eva Terčelj je na tekmi svetovnega pokala v Tacnu zasedla 8. mesto.

Na četrto letošnjo tekmo, ki je sledila skoraj dvema mesecema premora, je Eva Terčelj prišla z dobro popotnico, saj je na zadnji tekmi v prvem delu sezone osvojila bronasto kolajno. V Tacnu je brez težav napredovala iz kvalifikacij, ter se nato v soboto uspela uvrstiti v finale. Kljub deževnemu vremenu je prišlo kar nekaj navijačev, ki s(m)o si lahko ogledali zanimive boje. Eva je bila sicer dobro na poti, vendar je naredila preveč dotikov, kar jo je stalo boja za stopničke. Na koncu je zasedla odlično 8. mesto. Zmagala je Avstrijka Corina Kuhnle pred Jessico Fox iz Avstralije in Viktorio Wolffhardt, ki prav tako tekmuje pod avstrijsko zastavo.

Poleg Eve Terčelj smo imeli v Tacnu še eno predstavnico, Ajdo Novak, ki pa se ji po napakah v obeh kvalifikacijskih vožnjah ni uspelo prebiti do polfinala. Nekoliko bolje se je Ajda odrezala na sredini preizkušnji v centru Ljubljane, kjer je na tekmi v paralelnem slalomu priveslala do polfinala, ter si tako s Čehinjo Amalie Hilgertovo delila tretje mesto.

    Ajda Novak je na paralelnem slalomu v centru Ljubljane priveslala do polfinala.

Tudi sicer je bila domača tekma za Slovence uspešna, vendar pušča nekaj grenkega priokusa. V sobotnem finalu so nastopili vsi štirje kanuisti, vendar je najboljši slovenski rezultat dosegel Anže Berčič s 4. mestom. Prav tako je na nehvaležno četrto mesto med kajakašicami priveslala Urša Kragelj.

Zaradi vremenske napovedi, po kateri naj bi v noči iz sobote na nedeljo še deževalo in naj bi se vodostaj reke Save znatno povečal, so organizatorji že v soboto sporočili, da nedeljskih bojev kanuistk in kajakašev ne bo. Obveljali so torej rezultati petkovih kvalifikacij, kar pa je pomenilo, da je svojo prvo zmago v svetovnem pokalu osvojil Žan Jakše. Prav tako je Eva Alina Hočevar s 6. mestom dosegla najboljšo slovensko uvrstitev med kanuistkami.

Takoj po tekmi v Tacnu pa se slalomisti selijo v španski Seo de Urgel, kjer jih prihodnji teden čaka finale svetovnega pokala.

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti