Helena druga, Jaka tretji v skupni razvrstitvi ECA Junior Cup 2017

S tekmami v Krakovu (POL), Čeških Budejovicah (CZE) in Bratislavi (SVK) se je zaključil ECA Junior Cup za leto 2017. 

Na skoraj tritedensko pot po pripravah in tekmah se je skupina mladincev pod vodstvom trenerja Mateja Trampuža odpravila konec julija. Vsak vikend sta na novem prizorišču potekali po dve tekmi, vendar so se medalje podeljevale za skupni rezultat tekem obeh dni. Prvi vikend je tekma potekala v Krakovu, naslednji teden v Čeških Budejovicah, zadnji vikend pa so se tekmovalci pomerili na progi v Bratislavi.

Najboljše se je odrezala Helena Domajnko, ki je že v Čeških Budejovicah osvojila skupno zmago, nato pa v Bratislavi temu dosežku dodala še srebro. Skupaj z rezultati iz prvega dela serije tekem za ECA Junior Cup, je tako v skupnem seštevku pokala osvojila izvrstno drugo mesto med kajakašicami U14.

Helena Domajnko je bila v skupnem seštevku druga med kajakašicami U14.

V še nekoliko močnejši konkurenci se je dobro znašel tudi Jaka Bernat, ki se je redno uvrščal v finale in bil skoraj vedno v prvi deseterici, če ne celo peterici. To pa je bilo dovolj, da je v skupnem seštevku osvojil odlično tretje mesto med kanuisti do 16 let. V isti kategoriji je kot 8. v skupnem seštevku končal tudi Nik Gerčer.

Jaka Bernat je bil tretji v skupnem seštevku med kanuisti U16.

 

Tudi ostali naši tekmovalci so se uspešno uvrščali v finale. Zelo dobro sta se v najštevilčnejših kategorijah kajakašev do 16 in 18 let odrezala tudi Ulan Valant in Marko Petek, ki sta v skupni razvrstitvi med več kot stotimi tekmovalci vsak v svoji kategoriji zasedla 6. mesto. V finale med kajakaši se je večkrat uspelo uvrstiti tudi Harisu Vraniću, prav tako pa si je Jan Gerčer v letošnjem poletju uspel priveslati svoj prvi finalni nastop.

Poleg tekem s(m)o tekmovalci preteklo tritedensko pot izkoristili tudi za dober trening in druženje. Eno popoldne je bil na sporedu ogled mesta Krakov, na Češkem pa obisk kraja Češky Krumlov. Zagotovo bodo poleg rezultatov ostali tudi lepi spomini!

Skupina na ogledu mesta Krakov.

Več fotografij si lahko ogledate na naši FB strani,  rezultati tekem in tudi skupnega seštevka pokala pa so dostopni na spletni strani ECA Junior Cup-a. 

 

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti