Helena in ekipa Ljubljane državni prvaki v sprintu

V Kajakaškem centru Solkan so se kajakaši in kanuisti do osemnajst let 3. septembra 2017 pomerili za naslove državnih prvakov v slalomu in sprintu na divji vodi.

Najboljše slalomistke med starejšimi deklicami 2017 Sara Belingar, Helena Domajnko in Naja Pinterič

V slalomu se je borilo 23 deklet in Helena Domajnko je v svoji kategoriji starejših deklic zasedla 2. mesto, absolutno je bila 5. Še bolje ji je šlo v sprintu, kjer je bila absolutna zmagovalka med prav tako 23 nastopajočimi. Ana Šteblaj je bila tokrat v slalomu predzadnja, veliko hitrejša pa je bila v sprintu, zasedla je 7. mesto.

V slalomu se je pomerilo 69 fantov. Najbolje je veslal Ulan Valant in zasedel 5. mesto med mlajšimi mladinci, absolutno pa 7. mesto. Marko Petek je bil 9., Haris Vranić 15. (absolutno 19.) in Jan Gerčer 20. (absolutno 26.). Mlajši deček Tjaš Kupsch je bil v svoji starostni kategoriji odličen tretji, po soški slalomski progi se je sicer uspešno spustilo 19 mlajši dečkov. Starejša dečka Jakob Bajt in Sinjaj Kreč sta veslala za 31. in 33. mesto.

Jaka Bernat je tretji kanuist med mlajšimi mladinci

V slalomu se je pomerilo tudi 24 kanuistov in Jaka Bernat je med mlajšimi mladinci zasedel 3. (absolutno 5.) mesto, Nik Gerčer je bil 4. (absolutno 6.). Matic Kocjančič je med 14 uvrščenimi mlajšimi dečki v kanuju zasedel zelo dobro 6. mesto.

 

Ekipno DP v kajak slalomu: 1. Celje, 2. KKSE, 3. Ljubljana

Slalomisti so se pomerili tudi ekipno, kar 18 kajakaških ekip so sestavili in ekipa Ljubljane v postavi Marko Petek, Ulan Valant in Haris Vranić je zasedla 3. mesto. Do cilja so prišle tudi tri kanuistične ekipe in ekipa Ljubljane (Jaka Bernat, Nik Gerčer in Ulan Valant) je bila druga.

V sprintu je za državne naslove brzice Soče premagovalo 49 kajakašev, Haris Vranić je zasedel absolutno 2. mesto, Ulan Valant tretje in Marko Petek 5. mesto. Jan Gerčer je bil 19., starejši dečki so bili v drugi polovici razpredelnice.

Nastopilo je tudi 15 kanuistov in Nik Gerčer je bil hiter za 2., Jaka Bernat pa za 3. mesto.

V kajak sprintu se je pomerilo tudi 14 ekip in za kar 4,14 sekunde pred drugouvrščenimi so zmagali kajakaši Ljubljane (Marko Petek, Ulan Valant, Haris Vranić). Ekipa Ljubljane v postavi Jan Gerčer, Jan Karo in Mark Šetblaj je bila peta. Ekipa v postavi Jakob Bajt, Sinaj Kreč in Tjaš Kupsch je bila 7. med dečki (absolutno 10.).

Fotografije: Darja Gerčer  Rezultati

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti