Iz EP v sprintu okrašeni z medaljami

Češke Budejovice so v začetku septembra gostile dve posamični preizkušnji in ekipno tekmo ECA evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Državne reprezentantke in reprezentanti KKK Ljubljana so osvojili kar štiri posamične kolajne. Anže Urankar in Tim Novak sta bila z Nejcem Žnidarčičem ekipno nepremagljiva. Ana Šteblaj, Živa Jančar in Sara Globokar pa so priveslale bronasto medaljo.

Kot je že običajno na tekmovanjih v sprintu na divjih vodah so za odlične dosežke poskrbeli naši kajakaši, ki so na drugi posamični tekmi deklasirali vse konkurente. Zmagal je namreč Anže Urankar, Tim Novak in Nejc Žnidarčič in KKSE pa sta v cilj priveslala z enakim časom, tako da sta si delila drugo mesto. V konkurenci kajakašev je bil na drugi tekmi Matija Preskar 18., Tjaš Til Kupsch 22., Blaž Mihelič 31., Gašper Vinkovič pa 50.

Na prvi tekmi je do drugega mesta je priveslal Anže Urankar, Tim Novak je bil šesti, Tjaš Til Kupsch 17., Matija Preskar 23., Blaž Mihelič 27., Gašper Vinkovič pa 38.

Tri predstavnice smo imeli v konkurenci kajakašic, kjer je na prvi tekmi do kolajne priveslala Ana Šteblaj. Bila je tretja. Na prvi tekmi je Živa Jančar prišla do šestega mesta, Sara Globokar pa je bila 12. Na drugi posamični tekmi je Ana Šteblaj priveslala na peto mesto, Živa Jančar je bila deveta, Sara Globokar pa 12.

V konkurenci kanuistk je drugi tekmovalni dan Sara Globokar postavila osmi čas finala.

Na zmagovalni oder v ekipni tekmi so se uvrstile tako kajakašice kot kajakaši. Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Tim Novak so bili najhitrejši izmed vseh ekip na startu. Druga ekipa Slovenije je bila 14. V konkurenci kajakašic so bile Ana Šteblaj, Živa Jančar in Sara Globokar tretje.

Foto: Aleš Berka/ČSK

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti