Jaka Bernat do brona na svetovnem mladinskem prvenstvu

Jaka Bernat je za Kajak kanu klub Ljubljana (z Urhom Turnškom in Nejcem Polenčičem) po štirinajstih letih osvojil bronasto kolajno 3XC1M na svetovnem prvenstvu, ob tem je v posamični tekmi priveslal do 14. mesta! (foto Nina Jelenc)

V italijanski Ivreji je med 11. in 22. julijem potekalo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Letos sta med najboljšimi mladinci na svetu tudi kanuist Jaka Bernat in kajakaš Ulan Valant. Svetovno prvenstvo so začeli s skupinskimi vožnjami in za prvo slovensko kolajno prvenstva so poskrbeli mladinci Jaka Bernat, Nejc Polenčič (KKSE) in Urh Turnšek (Celje), ki so bili tretji v ekipni tekmi kanuistov. Nastopilo je sicer 13 posadk, zmagali so mladi kanuisti Francije pred ekipama Češke in Slovenije. Ekipa mladincev kajakašev z Ulanom Valantom je osvojila sedmo mesto, zmagali so Francozi, drugi so bili Čehi in tretji Nemci, nastopilo pa je 21 ekip.

Tudi v osamičnih nastopih je kanuist Jaka Bernat na svojem prvem svetovnem prvenstvu nastopil zelo uspešno, se prebil čez kvalifikacije in zasedel odlično štirinasto mesto. Kajakaš Ulan Valant je posamični nastop končal v kvalifikacijah.

Bronasta medalja Jake Bernata ima še žlahtnejši lesk, saj je minilo osem let, kar je njegov trener Dejan Kralj kot zadnji član KKK Ljubljana osvojil medaljo v moškem slalomu na najvišji ravni, takrat ekipno evropsko člansko v kajaku (s Petrom Kauzerjem in Juretom Megličem). Leta 2004, torej pred štirinajstimi leti, pa je Simon Hočevar skupaj z Dejanom Stevanovičem in Joštom Zakrajškom osvojil medaljo na evropskem članskem prvenstvu v kanuju.

Eva Alina Hočevar (Kanu klub Simon) je na pravkar končanem svetovnem prvenstvu postala svetovna mladinska prvakinja v kajaku, k največjemu uspehu v njeni mladi karieri pa je dodala še srebrni ekipni medalji v kajaku za mladinke in kanuju za mlajše članice ter četrto mesto med mladimi kanuistkami. Čestitamo Evi Alini in ostalim udeležencem!

Informacije in rezultati iz Ivreje so na povezavi 

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti