Maks Frančeškin za konec svetovnega pokala bronast

Spustaši so s tekmo klasičnega spusta v Avstriji zaključili letošnjo serijo tekem za svetovni pokal. Še do tretje zmage je priveslal kajakaš Nejc Žnidarčič (KKSE), ki je tako še šestič zmagal tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na zadnji tekmi je bil na zmagovalnem odru med kajakaši bronast Maks Frančeškin, v skupnem seštevku pa je zasedel 4. mesto in s 347 točkami za zmagovalcem zaostal 34, za tretjeuvrščenim pa le devet točk.

Na zadnji tekmi v Avstriji je Anže Urankar, ki je bil včeraj v sprintu drugi, tokrat v klasičnem spustu zasedel deveto mesto, Tim Novak pa je bil deseti.

Dvojec Žnidarčič – Žgajnar se je zadnjim nastopom odpovedal zaradi študijskih obveznosti, Tim Kolar pa se je pripravljal na svetovno prvenstvo v šprintu prihajajoči konec tedna na Dunaju. Dvojec Žnidarčič – Žgajnar je zasedel skupno 4. mesto. V skupnem seštevku so se ljubljanski kajakaši uvrstili takole: Anže Urankar 9., Tim Novak 11., Tim Kolar 26. in kajakašica Teja Vrbnjak Erbežnik 16. mesto. Glede na njihovo mladost so rezultati dobri obeti za prihodnje sezone.

Vir: Kajakaška zveza Slovenije

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti