Pau 2022: Eva srebrna in Ajda bronasta v ekstremnem kajaku

Na 4. tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pauu so nastopili tudi člani našega kluba Eva Terčelj, ki je v finalu ob dveh dotikih osvojila imenitno peto mesto, Ajda Novak in Ulan Valant, ki sta nastope zaključila v kvalifikacijah. Za izjemen zaključek tekmovalnega konca tedna sta poskrbeli Eva Terčelj in Ajda Novak v ekstremnem kajaku, ko sta osvojili srebrno in bronasto kolajno.

Slovenska reprezentanca v slalomu na divjih vodah je z odličnima nastopoma naših kajakašic Eve in Ajde na današnji tekmi svetovnega pokala v Pauu prišla do največjega ekipnega uspeha v ekstremnem slalomu doslej. Prvič se je namreč zgodilo, da smo na zmagovalnem odru skupaj videli kar dve Slovenki. V napetem finalu je Eva Terčelj priveslala v cilj kot druga, Ajda Novak pa tretja. Zmagala je Avstralka Jessica Fox, letošnja in lanska svetovna prvakinja v tej disciplini.

Eva Terčelj se je nastopom v ekstremnem slalomu bolj začela posvečati z letošnjo sezono in tokrat je v Pauu prišla do prve kolajne na svetovnih pokalih v ekstremnem slalomu. Letos je sicer že zmagala na tekmi evropskega pokala v Augsburgu. Tokrat se je dobro znašla v gneči in na brzicah umetnega kanala v Pauuju, premoč je morala priznati le najboljši kajakašici vseh časov Avstralki Jessici Fox.

Ajda Novak pa je na svetovnem pokalu v slalomu na divjih vodah v Pauu priveslala do svoje druge kolajne na največjih tekmovanjih v ekstremnem slalomu v letošnjem letu. Bronasta je bila že na majskem evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu. Tokratni bron je njen drugi s svetovnih pokalov v ekstremnem slalomu. Tretja je bila tudi leta 2019 na svetovnem pokalu v Tacnu.

https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/pau-2022/

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti