Pau: Eva osma, Ajda druga v slalomskem krosu

V Pauju se je zaključila tretja tekma svetovnega pokala v slalomu na divji vodi.  Eva Terčelj je preizkušnjo kajakašic končala na osmem mestu. Ajda Novak je obstala v polfinalu, na 23. mestu.

Slalomski kros Pau 2016 Ajda Novak (1)
Ajda Novak s finalistkami slalomskega krosa v Pauju

Po tekmah svetovnega pokala v slalomu in spustu na divjih vodah v Pauju je na progi sledila še tekma slalomskega krosa, kjer je slovenske barve zastopala Ajda Novak. Veselili smo se uvrstitve v finale in na koncu še drugega mesta. Za www.kzs.si je o preizkušnji v slalomskem krosu povedala: »Tekma je res zabavna. Predvsem je to za sprostitev. Zdi se mi, da včasih vse skupaj jemljemo preveč resno, tako da mi to potem pomaga tudi na slalomskih tekmah, da se bolj sprostim in bolj uživam na vodi. Pri krosu mi je najbolj všeč start, sploh tam, kjer je takšna ‘rampa’, je najbolj zabavno. Moraš se znajti v situaciji, v kateri se nahajaš, in ne veš, kako se bo izteklo vse do cilja, tako da se moraš boriti do konca.«

Serija svetovnih pokalov se bo nadaljevala v začetku septembra s tekmama v Pragi in Tacnu, kamor ste vabljeni med 7. in 11. septembrom.

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti