Pau: Simon Oven zlat, Žnidaršič – Žganjar zmagovalca svetovnega pokala

Simon Oven(2)
Simon Oven, zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala v klasičnem spustu in skupno drugi

Po štirih tekmah svetovnega pokala se je zaključila letošnja sezona v spustu na divjih vodah s tekmami v francoskem Pauju. Na zelo zahtevni progi se je Simon Oven veselil zlate kolajne v klasičnem spustu s sekundo in pol naskoka pred najbližjim zasledovalcem Paulom Jeanom. Med kajakaši sta se med deseterico uvrstila še Maks Frančeškin in Anže Urankar, med dvojci sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar peta, Maks Frančeškin in Simon Hočevar šesta, Simon Hočevar pa je v kanuju enosedu zasedel deseto mesto.

Sprintersko preizkušnjo je suvereno dobil Nejc Žnidarčič (KKSE), v finalu so veslali še štirje slovenski kajakaši. Anže Urankar je bil enajsti, Maks Frančeškin dvanajsti, Vid Debeljak trinajsti, Simon Oven pa petnajsti.

Bogato bero medalj kajakašev in kanuistov KKK Ljubljane je Simon Oven oplemenitil še z imenitnim drugim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala v klasičnem spustu in sprintu. Nejc Žnidarčič (KKSE) je skupno končal kot četrti, Anže Urankar kot peti, Tim Kolar 12., Vid Debeljak 26., Tim Novak pa 54.

Žnidaršič Žganjar(4)
Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, zmagovalca svetovnega pokala v klasičnem spustu in sprintu za dvojce

V finalu dvojcev sta veslala tudi Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta po veliki napaki tik pred ciljem, ko sta se skoraj prevrnila, preizkušnjo končala kot sedma. Vseeno sta v skupnem seštevku za seboj pustila vso konkurenco in osvojila svetovni pokal, dvojec Frančeškin – Hočevar pa sta bila v seriji svetovnih pokalov peta. Na zadnji tekmi v Pauju so vsa mesta na zmagovalnem odru zasedli francoski dvojci.

Vir: ww.kzs.si

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti