Simon in Anže evropska ekipna prvaka

Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Simon Oven so se na Vardarju veselili prve ekipne zlate kolajne v klasičnem spustu na dosedanjih evropskih prvenstvih.

Iz evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah na makedonskih reki Vardar in pritoku Treska se kajakaši Kajak kanu kluba Ljubljana vračajo z ekipnima zlatima v spustu in sprintu, srebrno Simona Ovna v klasičnem spustu in bronasto medaljo Anžeta Urankarja v sprintu.

Prvenstvo se je začelo s klasičnim spustom in Simon Oven je priveslal srebrno medaljo kljub njemu ne najljubši krajši progi. Med najboljšo deseterico sta se uvrstila še Anže Urankar, ki je bil sedmi, in Maks Frančeškin v kanu dvojcu s Simonom Hočevarjem z devetim časom.

Nadaljevanje je bilo še boljše, slovenska trojica je na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah pokazala izjemno ekipno vožnjo, takšno iz učbenikov, in se zasluženo veselila kolajne najžlahtnejšega leska. Nejc Žnidarčič (KKSE) Anže Urankar in Simon Oven so v cilju slavili z dobre pol sekunde naskoka pred Nemci, ekipa Francije je bila tretja. Ugnali so vso konkurenco in se veselili prve ekipne zlate kolajne v klasičnem spustu na dosedanjih evropskih prvenstvih.

Razplet tretjega tekmovalnega dne evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Skopju oziroma v kanjonu Matka in reki Treska je bil za slovenske divjevodaše sanjski. Vid Debeljak (KK Tacen) je postal evropski prvak, Nejc Žnidarčič je bil drugi, Anže Urankar tretji, Simon Oven pa peti. V finalu dvojcev sta veslala Maks Frančeškin in Simon Hočevar ter zasedla sedmo mesto.

Sanjski soboti je sledila še nedeljska zmaga v ekipni tekmi v sprintu na divjih vodah na Treski. V najhitrejši ekipi so bili Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Vid Debeljak. Vlogo favoritov  po poprejšnjem posamičnem uspehu so upravičili in slavili z 19 stotinkami naskoka pred ekipo Francije, tretji so bili Čehi.

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti