Simon Oven in dvojec Žnidaršič – Žganjar do zmag v Banja Luki

Na reki Vrbas v Banjaluki, kjer bo junija potekalo člansko svetovno prvenstvo, so se spustaši na divjih vodah pomerili na tekmi evropskega pokala v sprintu na divjih vodah.

V sobotnem sprintu je drugo mesto pripadlo Simonu Ovnu, tretji pa je bil Anže Urankar. Tik pod stopničkami je preizkušnjo končal Maks Frančeškin, Tim Kolar je bil peti, Tim Novak pa sedmi. V konkurenci dvojcev sta se zmage razveselila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta najbližja zasledovalca prehitela za dobri dve sekundi.

Tudi v nedeljskem klasičnem spustu so kajakaši Ljubljane pokazali izjemno pripravljenost – zmagal je bil Simon Oven, Maks Frančeškin je bil tretji.  Le nekaj stotink za njim je na četrtem mestu pristal Anže Urankar, Tim Kolar sedmi, Tim Novak pa deveti. Drugo mesto sta si priveslala še kanuista v dvojcu Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

Naslednja tekma spustaše čaka že v sredo v Prusniku, ko bo potekalo državno prvenstvo in izbirna tekma v sprintu na divjih vodah. Še četrta izbirna tekma, druga v klasičnem spustu, pa bo na sporedu v soboto na Savi Dolinki, ko se bodo obenem spustaši merili še za naslove državnih prvakov v klasiki. Obe tekmi pripravlja Kajak kanu klub Ljubljana.

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti