Simon Oven kralj spusta 2017

Simon Oven po reki Lech vesla proti zmagi v svetovnem pokalu 2017 (fotografiji: Rosanda Klemen).

V Augsburgu na brzicah reke Lech se je končala serija pokalov za svetovni pokal v spustu in šprintu na divjih vodah. Nastopili so tudi Simon Oven, Tim Novak in Maks Frančeškin. V sobotnem šprintu se je najbolje odrezal kanu dvojec Maks Frančeškin – Simon Hočevar in osvojil tretje mesto, v skupnem seštevku svetovnega pokala letošnjo sezono je dvojec Frančeškin – Hočevar prav tako zaključil na imenitnem tretjem mestu s 165 osvojenimi točkami.

Sobotni sprint je Simon Oven končal na četrtem mestu, na peto mesto je priveslal Maks Frančeškin, Tim Novak se v finale ni uvrstil, v drugi kvalifikacijski vožnji je bil enajsti.

Tim Novak je v debiju svetovnega pokala v sprintu in spustu zasedel odlično 11. mesto.

Simon Oven v klasičnem spustu letos ostaja nepremagljiv, v nedeljo je najbližjega zasledovalca Finna Hartsteina iz Nemčije prehitel za petnajst sekund in pol. Tim Novak je bil 18.

Dve zmagi v klasičnem spustu letošnjih svetovnih pokalov in uvrstitve pri vrhu v sprintu so Simonu Ovnu prinesle tudi zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v letu 2017. Tim Novak je skupno na enajstem, Maks Frančeškin na devetnajstem, Anže Urankar je skupno na 50. mestu.

Simon Hočevar in Maks Frančeškin sta ujela divjo vodo v kanuju dvosedu in zasedla skupno tretje mesto svetovnega pokala 2017

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti