Sprint: Ana, Anže in Matevž državni prvaki

Celje je 20. junija na Savinji gostilo letošnje državno prvenstvo v spustu. Tudi tokrat najbolj razburljiv finale sprinta kajakašev, kjer je konkurenca v Sloveniji tako močna, da tudi na največjih mednarodnih tekmovanjih tujci le stežka z zmagovalnega odra izrinejo šampione Slovenije in Kajak kanu kluba Ljubljana.

V ženski kajakaški konkurenci je Ana Šteblaj zmagala tsko med članicami kot mladinkami, Helena Domajnko je bila v obakrat druga.

V konkurenci mlajših članov do 23 let so med kajakaši na zmagovalni oder stopili Anže Urankar, Vid Oštrbenk in Tim Novak, med mladinci Matevž Kampjut, Tjaš Til Kupsch (slednja sta bila prvi in drugi tudi med mlajšimi mladinci). V konkurenci kajakašic do 16 let je bila Sara Globokar druga. V konkurenci kanuistov do 16 let je bil Mark Šteblaj tretji.

Še pred posamičnim finalom so podelili ekipne naslove. Med kajakašicami je slavila prva ekipa KKK Ljubljana (Helena Domajnko, Ana Šteblaj, Živa Jančar), pred KK Simon in KK Soške elektrarne, v mladinski konkurenci je bila tretja ekipo KKK Ljubljana 2 (Pika Ferkolj, Sara Globokar, Eva Hajdinjak). V moški kajakaški konkurenci je absolutni naslov brez presenečenj romal v roke KKK Ljubljana z Anžetom Urankarjem, Simonom Ovnom in Timom Novakom na čelu, drugi so bili predstavniki KKK Tacen, tretji pa člani druge ekipe KKK Ljubljana (Maks Frančeškin, Marko Petek, Ulan Valant).

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti