Sprint: Helena evropska prvakinja, Ana bronasta in štiri ekipne medalje

V Solkanu se je 28. 8. končalo evropsko prvenstvo v spustu in sprintu na divji vodi za mladince in mlajše člane. Mladinka Helena Domajnko je nova evropska prvakinja v sprintu. Ana Šteblaj je po bronu v klasičnem spustu osvojila še bron v sprintu. KKK Ljubljana tako ostaja najhitrejši klub v Sloveniji, saj so kar štiri posamične medalje osvojili naši člani, ob Heleni in Ani še Tjaš Til Kupsch bron v klasičnem spustu. K štirim posamičnim so hitre kajakašice dodale še štiri ekipne medalje. Klubska ekipa kajakašic Ana Šteblaj, Helena Domajnko in Živa Jančar je v sprintu U23 osvojila srebro, Helena pa z mladinkami še bron.

Za naslove najhitrejših se je potegovalo 200 tekmovalk in tekmovalcev in 15 evropskih držav (Avstrija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Češka, Francija, Hrvaška, Italija, Nemčija, Nizozemska, Slovaška, Srbija, Severna Makedonija, Švica, Velika Britanija in Slovenija). Mladinka Helena Domajnko, tretja v kvalifikacijah, je najboljše prihranila za konec in premagala vso konkurenco. Drugo mesto je osvojila Tereza Kneblova iz Češke, tretje Francozinja Emma Lacoste. Mladinec Tjaš Til Kupsch je bil deveti, Matevž Kampjut pa petnajsti. Sara Globokar se ni uvrstila v finale. Ob posamičnem naslovu evropske prvakinje je Helena Domajnko skupaj s klubskima kolegicama Ano Šteblaj in Živo Jančar osvojila srebro v U23. Komplet medalij je dopolnila s tretjim mestom z ekipo mladink, kjer sta veslali še reprezentantki Nika Ozimc in Naja Pinterič. Ekipa kajakašev mladincev, za katero so veslali Tjaš Til Kupsch, Matevž Kampjut in Klemen Breznik, je bila četrta.

Tudi na odru v U23 so bile Slovenka, Čehinja in Francozinja, trokrat je Ana Šteblaj priveslala na 3. mesto, zmagala je Čehinja Barbora Dimovova, druga je bila Mathilde Valdenaire. Živa Jančar je končala na 16. mestu. Kajakaš Vid Oštrbenk je bil v U23 osmi. Ekipno so kajakaši do 23 let Vid Oštrbenk, Erazem Šavli in Lenart Stanovnik bili sedmi, kanuistke, ki so veslale v kategoriji do 23 let, Sara Globokar, Naja Pinterič in Ema Lampič pa četrte.

Foto: KZS

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/25-8-28-8-2021-solkan-2021-eca-junior-u23-wildwater-canoeing-european-championships/

Prenos (samo sprint): https://www.youtube.com/CanoeEurope

Spletna stran: https://kayaksoca.wordpress.com/

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti