Spust: Eva, Simon, Sara, Helena, Anže državni prvaki

Kajakašice in kajakaši Ljubljane ostajajo dominantni krotilci divje vode. Danes so nastopili na državnem prvenstvu v spustu in domov odnesli kopico medalj.

Najhitrejši čas dneva na Savi je postavil Simon Oven, ki je za predpisano traso klasičnega spusta potreboval 12 minut, 30 sekund in 92 stotink, ter si tako priboril vnovičen naslov državnega prvaka v spustu. Bronasto kolajno si je priveslal Anže Urankar, ki pa je za Ovnom zaostal za dobre pol minute ter postal državni prvak med mlajšimi člani. Tim Novak je bil četrti. Med mlajšimi mladinci je bil Tjaš Til Kupsch drugi in Matevž Kampjut tretji.

V absolutni konkurenci kajakašic je zmagala svetovna prvakinja v slalomu Eva Terčelj, ki je v mladinski konkurenci dosegala odlične rezultate tudi v spustu, a se nato povsem posvetila slalomu. Na drugo mesto je s slabimi sedmimi sekundami zaostanka priveslala Helena Domajnko, tretja je bila Ana Šteblaj. Domanjkova in Šteblajeva sta bili prva in druga med mlajšimi članicami in mladinkami. Med mlajšimi mladinkami je zmagala Sara Globokar.

Na progo so se podali tudi veterani. Tomaž Globokar je bil tretji med kanuisti. Med kajakaši je bil Borut Tuma drugi.

Ob koncu tekmovalnega dne so bile na programu še ekipne tekme. Med kajakašicami se je naslova državnih prvakov veselila prva ekipa KKK Ljubljana, za katero so veslale Helena Domajnko, Ana Šteblaj in Eva Terčelj, druge so bile članice druge ljubljanske ekipe, v postavi Sara Globokar, Živa Jančar in Pika Ferkolj, tretje pa kajakašice Kajak kanu kluba Tacen.

Med kajakaši je ekipni naslov državnih prvakov pripadel Simonu Ovnu, Timu Novaku in Anžetu Urankarju (KKK Ljubljana 1), drugi so bili KKK Tacen 1, tretji pa KK Soške elektrarne 1.

Rezultati: http://www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/DPspustKlasika07062020_RiF1.pdf

Zadnje novice

Eva kajakašica 2021, Helena mladinka 2021
27.11.2021
Zlatih 90 let Kajak kanu kluba Ljubljana
23.10.2021
Kajakaši Ana, Živa in Tjaš na zaključku svetovnega pokala v Treignacu
04.10.2021
Ulan zmagal v Celovcu
03.10.2021

Zadnje dejavnosti