Tjaš Til in Ana z zlatom in srebrom iz Banjaluke

V kanjonu Tijesno pri Banjaluki so se med 24. in 28. avgustom za najboljše v Evropi merili mladinci in mlajši člani v spustu na divji vodi. Slovenska reprezentanca Bosno in Hercegovino zapušča z osmimi medaljami. Ljubljanski kajakaš Tjaš Til Kupsch je bil zlat posamično v sprintu in v ekipni tekmi mladincev s K. Breznikom in J. Šenkom ter srebrn v klasiki. Druga med kajakašicami do 23 let je bila Ana Šteblaj. Do bronaste medalje so prišle ljubljanske kajakašice do 23 let Ana Šteblaj, Živa Jančar in Nika Ozimc.

Tjaš Til Kupsch se je na lanskem evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v spustu na divjih vodah, ki ga je gostil Solkan, zavihtel na tretje mesto v klasičnem spustu, tokrat pa je na Vrbasu v sprintu na divjih vodah postal mladinski evropski prvak. Zlato kolajno si je priveslal z nekaj manj kot pol sekunde naskoka pred Švicarjem Aaronom Schmitterjem. V finalu kajakašev mladincev je bil Blaž Mihelič 12. V mladinski konkurenci kanuistov je Aljaž Marko Golob finalno tekmo sklenil na 12. mestu, bil je tudi član ekipe kanuistov do 23 let, ki so osvojili tretje mesto.

Kolajno srebrnega leska si je priveslala tudi Ana Šteblaj, ki je nastopila v konkurenci kajakašic do 23 let. Za novo evropsko prvakinjo Taro Ince iz Francije je zaostala za vsega 35 stotink sekunde. Ekipa kajakašic do 23 let, za katero so veslale Ljubljančanke Ana Šteblaj, Živa Jančar in Nika Ozimc, je osvojila bron, boljše so bile predstavnice Češke in Nemčije.

V posamični konkurenci kajakašic mladink je v finalu veslala Nika Ozimc in se uvrstila na sedmo mesto. Za zmagovalko Eve-Vitali Guilbert iz Francije je zaostala za 2,80 sekunde.

V soboto je bil Tjaš Til Kupsch drugi v klasiki med kajakaši mladinci. Nejc Gradišek, Martin Gale in Aljaž Marko Golob so se v Banjaluki razveselili še druge bronaste kolajne v ekipnih tekmah tega prvenstva. V petek so bili tretji v klasiki, v soboto pa so kot tretji v cilj priveslali še v preizkušnji klasičnega spusta. Za zmagovalno ekipo so zaostali za 37 sekund.

Tjaš Til Kupsch in Ana Šteblaj, ki sta s kolajnami navduševala v Banjaluki na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, že prihodnji konec tedna tekmujeta na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Szegedu.

REZULTATI: http://www.timing-mojstrana.com/25-28-8-2022-banja-luka-eca-junior-u23-wildwater-canoeing-european-championships/

Foto: Lara Gale

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti