Začetek evropskega pokala za mlade v Solkanu

Evropska kajakaška zveza pripravlja serijo tekem v kajak in kanu slalomu za mlade (ECA Canoe Slalom Junior Cup). V Solkanu na prvi iz serije tekem se je zbralo skoraj 400 tekmovalcev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Rusije, Češke, Slovaške, Velike Britanije, Hrvaške, Srbije, Bosne and Hercegovine, Kazahstana, Madžarske in ZDA. Nastopili so tudi tekmovalci Kajak kanu kluba Ljubljana, v finalne vožnje se je v soboto prebilo pet, v nedeljo pa štirje domači tekmovalci. Najbolje je veslal kanuist Jaka Bernat, v soboto je v kategoriji do 16 let zasedel tretje, v finalu nedeljske tekme pa 4. mesto. Kajakaš Marko Petek (U18) je sobotni finale končal na 11., nedeljski pa na 8. mestu. Ulan Valant je oba dneva v finalu zasedel 11. mesto med kajakaši do 16 let. Nik Gerčer se je v finale kanuistov do 16 let prebil v soboto, zasedel je 5. mesto.

Na tekmovanjih pod okriljem ECA ali ICF lahko tekmujejo le starejši od 15 let, zato prireditelji za mlajše pripravljajo odprto kategorijo. Finalno vožnjo si je tako v soboto kot v nedeljo priveslala Helena Domajnko s 4. in 7. mestom v finalnih vožnjah.

Kajakaši in kanuisti tekmovanja nadaljujejo s tekmami v Flattachu, Augsburgu, konec julija pa še v Krakowu in v začetku avgusta v Českih Budejovicah ter v Bratislavi.

Rezultati iz Solkana so na povezavi

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti