Uvajanje invalidov v kajakaški šport

V Kajak kanu klubu Ljubljana vključujemo invalide v kajakaštvo. Ugotavljamo, da je varno zavetje mirne reke Ljubljanice idealno, da napravite prve zaveslaje in začutite blagodejno delovanje tega športa in narave, ki nas obdaja. Inkluzija invalidov je mogoča v vse klubske programe, zato preverite našo ponudbo. Z veseljem vam bomo tudi svetovali pri izbiri programa glede na vaše izzive in potrebe.

Za prvi stik s tem čudovitim športom priporočamo izlet z velikim kanujem, kjer je možno v družbi prijateljev, ki veslajo, enostavno in varno približati doživetje na vodi tudi tistim, ki veslanja niso zmožni. Sicer prilagajamo opremo, tako da se, če je le možno, tudi sami preizkusite v veslanju. Drugi način prvega stika s kajakaštvom je tečaj kajaka, kjer se še bolj individualno posvetimo osvojanju kajakaških veščin in napredovanju, tako vas pripravimo na bolj samostojno ukvarjanje s tem športom.

 Tečaj kajaka za invalide

Osebam s posebnimi potrebami smo pripravili program šole kajaka, v kateri boste spoznali nov način premikanja po vodi in tako lahko obiščete prijetno naravno okolje za zavoji mirne reke Ljubljanice, ki drugače niso dostopni. Naučili vas bomo osnovnih kajakaških zaveslajev in osnov samoreševanja. Prilagodili vam bomo opremo, tako da bo uporaba kajaka varna in učinkovita. Cena šestdnevnega tečaja je 80 €.

Kontakt in prijave: 

  • kkklj@siol.net