Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah

V lani prenovljenem tacenskem kanalu hidroelektrarne se je začela letošnja divjevodaška sezona. Na startu so bili tudi kajakašice, kajakaši in kanuisti vseh starostnih kategorij iz našega kluba. Med članicami je zmagala Ajda Novak, Sara Globokar je bila med mladinkami druga.

Kar 186 tekmovalk in tekmovalcev se je zbralo ob gradbišču tacenskega poligona, ki za tekmovanja še ni pripravljen. Zato so tudi v starejših kategorijah sezono začeli v kanalu male hidroelektrarne Tacen. Jan Jančar je svoj debi med kajakaši mladinci končal na 11. mestu, Jernej Kramer je bil 20., Mika Folkson 30. in Jakov Horjak 43. Med mladinkami se je ob Sari Globoklar na 2. mestu na 6. mesto uvrstila Ana Pija Grzin. Mladinec kanuist Aljaž Marko Golob je bil šesti in Mohor Hrovatiček trinajsti.

V članski konkurenci je najbolje tekmovala Ajda Novak, saj je sezono začela z zmago. Ulan Valant je bil četrti, Marko Petek šesti in Blaž Anžlovar štirinajsti. Eva Terčelj, ki se je že kvalificirala za nastop na olimijskih igrah v Parizu, se za nastop ni odločila.

Odlično so v novo sezono zakorakali v mlajših kategorijah. Med starejšimi dečki je zmagal Aljaž Grzin pred Lucijanom Požlebom. Ruben Jeke Šuster je bil deveti, Jon Zupančič deseti, Mark Špilek dvanajsti, Leon Klavžer trinajsti in Pino Kovač devetnajsti. Mlajša deklica Eva Debeljak je bila peta. Mlajši deček Tom Julijan Kupsch je bil tretji, Jaka Simončič peti, Luka Debeljak 10. itd. V kanuju je Aljaž Grzin zmagal in Mark Špilek je bil drugi.

Čestitke za uspešen start v novo sezono!

Rezultati so na povezavi

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti