Anže, Ajda, Tim, Maks, Luka in Peter na svetovnem prvenstvu v ZDA

Najboljši mladi spustaši na svetu, med njimi kar šest članov Kajak kanu kluba Ljubljana, se trenutno mudijo v Združenih državah Amerike, kjer bo ta teden potekalo svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v spustu na divjih vodah.

SPNantahala2015 (1)

Tekmovanja bodo potekala na reki Nantahala, progo pa je Anže Urankar, ki sodi med glavne favorite mladinske kajakaške preizkušnje, opisal tako: »Tu je kar vroče, po drugi strani pa je reka precej mrzla. Pretoka nima veliko, mislim, da bi nam precej bolj ustrezalo, da bi bila bolj divja. Vmes je kar nekaj ravnin. Zgornji del sprinta je tehnično zahtevnejši, v spodnjem delu pa je vodostaj nizek, tako da pogosto z veslom tolčemo po skalah. Na reki je tudi veliko raftov, ki nas ovirajo pri treningih.«

Tekmovanja v bližini Bryson Cityja se začenja danes, ko je na sporedu posamična preizkušnja v klasičnem spustu. V sredo sledijo ekipne tekme v klasiki, v četrtek kvalifikacije posamične tekme v sprintu na divjih vodah, v petek pa se prvenstvo zaključi s finali in ekipnimi tekmami v sprintu. Trenerja reprezentatnov sta Srečko Masle in Matej Trampuž.

Slovenska ekipa:

K1m mladinci – Anže Urankar, Tim Novak

K1m mlajši člani – Vid Debeljak, Maks Frančeškin

K1ž mlajše članice – Ajda Novak

C1m/C2m mlajši člani – Peter Žnidaršič, Luka Žganjar

Zadnje novice

Anže in Ana ostajata v igri za nastop na OI
29.04.2024
Ob Evi še Ajda, Ulan v U23 in Sara v mladinski reprezentanci
29.04.2024
Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024

Zadnje dejavnosti