Anže, Ana, Simon … EP junaki

Novi evropski prvak v sprintu je Anže Urankar, Ana Šteblaj se z evropskega prvenstva v sprintu na divjih vodah, ki so ga med 17. in 20. majem pripravili v kanjonu Matka na robu Skopja, vrača s srebrom v sprintu, s srebrom v klasičnem spustu domov prihaja tudi Simon Oven. Simon in Anže sta se v ekipi s kajakašem Nejcem Žnidarčičem iz KKSE ovenčala še z dvema zlatima ekipnima medaljama – v spustu in sprintu.

Klasični spust: srebro Simona in zlato ekipe kajakašev

Članski reprezentanti našega kluba so se na evropskem prvenstvu v Skopju imenitno odrezali. Simon Oven je veslal s poškodovano mišico, a to ga ni oviralo, da je na nekoliko krajši progi na reki Treski v kanjonu Matka na obrobju Skopja priveslal do srebra v klasičnem spustu. Lep rezultat je dosegel mladi kajakaš Tjaš Til Kupsch, lanskoletni evropski mladinski prvak v sprintu na divjih vodah, ki je bil med člani v klasičnem spustu tokrat 14. Najboljši rezultat v klasičnem spustu med dekleti je dosegla Ana Šteblaj, ki je priveslala na 12. mesto. Sara Globokar je bila na svojem prvem članskem prvenstvu 22., Nika Ozimc pa je klasični spust zaključila kot 24. 

Odlično so veslali reprezentanti Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar v ekipni tekmi v klasičnem spustu, postavili najboljši čas dneva in se veselili ekipnega naslova evropskih prvakov. S tem so ponovili uspeh izpred šestih let, ko so na EP v Skopju prav tako pokorili vso konkurenco. 

Po zaključku ekipnih tekem so tekmovali še veterani, četudi tekmovanje ni štelo za uradno evropsko prvenstvo. Med kajakaši nad 65 let je Marjan Zgonc osvojil drugo mesto, v konkurenci nad 45 let je bil Borut Tuma peti, Matej Brecelj sedmi in Dag Flajs osmi.

Sprint: Anže brez konkurence

Anže Urankar je med kajakaši postal evropski prvak v sprintu na divjih vodah in dopolnil zbirko medalj z manjkajočim naslovom evropskega prvaka, saj je bil svetovni prvak že leta 2017.

Za prvi odličen rezultat zadnjega dne evropskega prvenstva je sicer poskrbela Ana Šteblaj, ki je v konkurencia kajakašic priveslala do srebrne kolajne. Naša klubska kajakašica Ana je bila v petkovih kvalifikacijah prva, tokrat pa se ji je kolajna zlatega leska izmuznila za vsega stotinko sekunde! V finalu je veslala še Nika Ozimc ter bila dvanajsta. 

Simon Oven je bil v sprintu peti, mladinski evropski prvak Tjaš Til Kupsch pa je osvojil 14. mesto.

Anže Urankar, Simon Oven in Nejc Žnidarčič iz KKSE so zlati kolajni iz klasične ekipne tekme dodali še zlato v sprinterski ekipni preizkušnji. Slovenska trojica je bila enajst stotink hitrejša od Italijanov, bron pa so si priveslali Francozi. Ekipa kajakašic, za katero so veslale članice našega kluba Ana Šteblaj, Nika Ozimc in Sara Globokar je bila peta.

Na neurandem EP v sprintu so nastopili tudi veterani. Marjan Zgonc je bil drugi v kategoriji nad 65 let, med kajakaši nad 45 let, je bil Dag Flajs šesti, Borut Tuma osmi in Matej Brecelj deveti.

Za spustaše na divjih vodah ne bo počitka, saj jih že junija čaka glavno tekmovanje sezone – svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah na olimpijski progi iz leta 1972. V Augsburgu bodo tekmovali med 9. in 11. junijem

SPLETNA STRANhttp://www.wweuro23-sk.mk

REZULTATIhttps://siwidata.com/canoe123/live?SessionKey=kosta.2023051700

Zadnje novice

Anže in Ana ostajata v igri za nastop na OI
29.04.2024
Ob Evi še Ajda, Ulan v U23 in Sara v mladinski reprezentanci
29.04.2024
Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024

Zadnje dejavnosti