Anže, Tim in Ana znova z medaljami

Celje je med 9. in 11. junijem gostilo kar tri tekme svetovnega pokala v spustu. Zadnja tekma v spust sprintu je razveselila in zadovoljila ambicije naših odličnih tekmovalcev Ane Šteblaj, Anžeta Urankarja in Tima Novaka, pa tudi mladega Tjaša Tila Kupscha in drugih.

Potem ko se svetovno prvenstvo v spustu v francoskem Tregniacu ni končalo po klubskih željah in so se tekmovalci vrnili brez medalj, s katerimi so nas razvajali pretekla leta, kljub nekaterim dobrim predstavam a žal tudi poškodban Ane Šteblaj in Nike Ozimc, se je zadnja tekma v Celju obrnila v želeno smer. Že v četrtkovi tekmi v klasiki je Simon Oven zasedel odlično četrto mesto. Dobre vožnje so nadaljevali v spust sprintu že na petkovi tekmi, a pravo veselje je prinesla sobotna tekma v spust sprintu.
Slovenska spustaška reprezentanca in organizatorji svetovnega pokala v spustu na divjih vodah na Savinji bi si le težko želeli lepši zaključek tekmovalnega vikenda. Hitrejši od kajakašev našega kluba srebrnega Anžeta Urankarja in bronastega Tima Novaka je v sprintu na divjih vodah bil le Solkanec Nejc Žnidarčič. Tudi mladinec Tjaš Til Kupsch je v finalu veslal odlično, bil je šesti, Simon Oven je finale končal kot 14. V kvalifikacijah je obstal Matija Preskar.

Še druge zmagovalne stopničke v Celju si je priveslala naša kajakašica Ana Šteblaj, v soboto je bila srebrna. V petek je osvojila bron, zato se je njen trener Maks Frančeškin pošalil, da je res škoda, da se je tekmovalni vikend zaključil že v soboto. Mlada kajakašica je nastopila z zlomljeno peto stopalnico, zato ji je pri zapuščanju čolna moral pomagati trener, v cilj so ji prinesli bergle, brez katerih v zadnjih dneh ne gre. V finalu je veslala še Živa Jančar, ki je bila deseta, medtem ko je poškodovana Nika Ozimc nastope zaključila v kvalifikacijah.

Več na povezavi

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti