Dominantni v sprintu in spustu

Na Kolpi je 14. in 15. aprila na tekmi ECA evropskega pokala in na državnem prvenstvu v sprintu ter spustu na divjih vodah v kajaku kraljevala ekipa našega kluba, pobrali so vse kajakaške krone. Blesteli so tudi na vzporedni prvi izbirni tekmi za sestavo reprezentance. Med kajakaši se je naslova državnega prvaka v sprintu veselil Anže Urankar, med kajakašicami pa Ana Šteblaj tako v spustu kot v sprintu, spustaški kralj ostaja Simon Oven. Državna prvaka pri mladincih sta Sara Globokar in Tjaš Til Kupsch.

Nekaj utrinkov s Kolpe 2023 je na povezavi

V najmočnejši konkurenci kajakašev je tokrat naslov najboljšega v državi pripadel Anžetu Urankarju, ki se je na vrh zavihtel z najboljšo drugo vožnjo in snel krono dolgoletnemu prvaku Nejcu Žnidarčiču. Bronasto kolajno si je priveslal Simon Oven z boljšim časom druge vožnje.

Najtesnejši razplet smo videli v konkurenci kajakašic, kjer je prvouvrščeni tekmovalki ločila vsega stotinka sekunde. Zmage na evropskem pokalu se je veselila Nika Ozimc, medtem ko je Ana Šteblaj na drugem mestu zaostala za stotinko sekunde. Državni naslov je sicer pripadel Ani Šteblaj, ki je bila boljša v drugem nastopu, katerega rezultate so upoštevali za naslove državnih prvakov. Tretje mesto si je priveslala Živa Jančar.

V razvrstitvi državnega prvenstva v kategoriji do 23 let in mladincev je med kajakaši zmagal Tjaš Til Kupsch, med kajakašicami ni bilo boljše od Sare Globokar, Špela Marinko je bila tretja. Med kanuisti je bil Aljaž Marko Golob drugi. Blaž Mihelič je bil tretji med mladinci. Najboljše kajakašice med mlajšimi mladinkami so bile Špela Marinko, Ana Veronika Klemenčič in Lea Senica, najboljši kajakaši med mlajšimi mladinci pa je bil Jan Jančar.

Naslov ekipnih državnih prvakov je pripadel prvi ekipi KKK Ljubljana, za katero so veslali Anže Urankar, Simon Oven in Tjaš Til Kupsch, drugi so bili njihovi klubski kolegi Tim Novak, Maks Frančeškin in Blaž Mihelič, tretji pa člani KKK Tacen.

Na sobotni izbirni tekmi v klasičnem spustu je med kajakaši je zmagal že leta zelo težko premagljivi svetovnim prvak iz leta 2018 Simon Oven, tretji pa je bil Anže Urankar, svetovni prvak v sprintu iz leta 2017. Med kajakašicami je spet slavila Ana Šteblaj. Druga je bila mlada Sara Globokar, ki je zaostala za dobrih 47 sekund in pol.

Rezultati sprint: http://www.timing-mojstrana.com/14-15-4-2023-osilnica-eca-eu-wildwater-canoeing-sprint-cup-dp-2023/

Rezultati spust: http://www.timing-mojstrana.com/15-4-2023-osilnica-izbirna-tekma-v-kajaku-in-kanuju-klasicni-spust/

Zadnje novice

Anže in Ana ostajata v igri za nastop na OI
29.04.2024
Ob Evi še Ajda, Ulan v U23 in Sara v mladinski reprezentanci
29.04.2024
Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024

Zadnje dejavnosti