Državni prvaki v slalomu na divji vodi Nik, Marko in Jana

DP2916-MarkoP
Marko Petek, državni prvak v kajak slalomu med mlajšimi mladinci, s srebrnim Urhom Turnškom (Nivo Celje) in bronastim Lenartom Brugarjem (KKK Tacen)

Nivo Celje je v 20. 8. pripravil spektakel, državno prvenstvo v slalomu na divji vodi za mlajše kategorije z nočno tekmo za pokal mesta Celje. Kajak kanu klub Ljubljana se je predstavil s štirinajsterico mladih ljubiteljev voda. Kar trije so si priveslali naslove državnih prvakov: kanuist Nik Gerčer med starejšimi dečki, mlajši mladinec Marko Petek v kajaku in Jana Hočevar v kanuju, v kajaku je bila druga med starejšimi mladinkami. Starejši mladinec Blaž Anžlovar je bil tretji v kajaku. Trener Matej Trampuš je bil ob uspehih še toliko bolj vesel, saj je v kajak slalomu, razen Eve Terčelj in Ajde Novak, v mladinskih vrstah že dolgo vladala rezultatska suša.

Uspeh so dopolnili še Helena Domajnko, četrta med starejšimi deklicami, Metej Jereb, šesti med starejšimi mladinci v kajaku, Ulan Valant z desetim mestom med mlajšimi mladinci, Haris Vranić s šestim mestom med starejšimi dečki, Jan Gerčer je bil 16. Na startu je bila tudi peterica mlajših dečkov: Tjaš Kupsch je bil deveti, Jakob Bajt 14., Tilen Peklaj 22., Matic Kocjančič 24. in Igor Suvorov 28.

Kajakaši so se pomerili še v ekipni tekmi in ekipa Ljubljana 2 (Matej Jereb, Blaž Anžlovar, Marko Petek) je bila tretja, ekipa Ljubljana 1 (Ulan Valant, Jan Gerčer in Haris Vranić) je bila četrta.

Na nočni tekmi za pokal mesta Celje so se na prirejeni progi za nagrade pomerili le najboljši kajakaši, kajakašice in kanuisti, pod žarometi sta se v kajaku najbolje znašla Matej Jereb in Jana Hočevar, oba s tretjim časom.

Rezultati so na spletni strani Timing Mojstrana

Foto: Peter P. in Darja G.

DP2016-NikG
Državni prvak v kanu slalomu med starejšimi dečki Nik Gerčer z Lenarom Lapornikom (Tacen) in Mejem Oštrbenkom (Čatež) ter srebrnim olimpijcem Petrom Kauzerjem
DP2016-JanaH
Jana Hočevar je bila na zmagovalnem odru kanu slaloma skupaj s prvo in drugo med mlajšimi mladinkami

 

 

 

DP2016-BlažA
Blaž Anžlovar je med starejšimi mladinci v kajaku zaostal le za Tinetom Kanclerjem in Jakobom Ježem (KKSE)
DP2016-ekipno
Med osmimi mladinskimi ekipami so Marko Petek, Matej Jereb in Blaš Anžlovar priveslali na tretje mesto za Nivojem Celje in KKSE

 

Zadnje novice

Anže in Ana ostajata v igri za nastop na OI
29.04.2024
Ob Evi še Ajda, Ulan v U23 in Sara v mladinski reprezentanci
29.04.2024
Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024

Zadnje dejavnosti