EP v spustu: Tjaš in Ana bronasta

V Solkanu se 19. do 28. avgusta nadaljujejo tekme mladincev in mlajših članov na EP še v spustu in sprintu na divni vodi z močno udeležbo kajakašev KKK Ljubljana. Med več kot 200 tekmovalci iz vse Evrope med mlajšimi člani v kajaku nastopata Vid Oštrbenk in Urban Novak, med kajakašicami Ana Šteblaj in Živa Jančar. V reprezentanci mladincev sta kajakaša Tjaš Til Kupsch in Matevž Kampjut ter kajakašici Helena Domajnko in Sara Globokar.

Za prvo slovensko kolajno na domačem EP v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane je poskrbel kajakaš ljubljanskega kluba Tjaš Til Kupsch, ki je bil v konkurenci kajakašev mladincev tretji. Pred njim sta se zvrstila Čeh Matyas Novak in Belgijec Tristan Meersmans. Po uspehu je Tjaš Til Kupsch povedal: “Neverjetno. To so bile nekako samo sanje. Cilj je bil, da dam na progi vse od sebe. Da je bilo dovolj, je res neverjetno. Edina taktika je bila, da se ‘spucamo’ do konca, da ne ostane nič rezerve in to mi je kar dobro uspelo. Neverjetno sem zadovoljen.” Matevž Kampjut je priveslal na 19. mesto, mlajši člani Urban Novak je bil 13.

Klubska kolegica Ana Šteblaj je veslala do drugega slovenskega odličja. Specialistka za sprint na divjih vodah je dala vse od sebe in na dolgem ter mirnem klasičnem spustu presenetila s tretjim mestom. “Tega nisem pričakovala. Bila sem osredotočena, da vrtim veslo kolikor se da, in da vidimo, kaj bo. Ta ravnina je bila res naporna, med samo tekmo sem mislila, da bom kar bruhala, ampak se je izšlo do konca,” je povedala prezadovoljna Ana Šteblaj. Živa Jančar je zasedla 19. mesto. Helena Domajnko je bila v spustu med mladinkami 8. in Sara Globokar 22.

Vir in foto: KZS in Nina Jelenc

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti