Eva, Ajda, Tjaš Til, Anže, Tim, Ana in Aljaž Marko medaljisti 2022

Kajakaška zveza Slovenije je na tradicionalni prireditvi Kajakaš leta podelila nagrade in priznanja tistim, ki so s svojimi dosežki na mednarodnih tekmovanjih navduševali v sezoni 2022. Glavni nagradi za najboljšo športnico in športnika leta KZS sta prejela sprinterka na mirnih vodah Anja Osterman in slalomist na divjih vodah Benjamin Savšek. V sezoni 2022 je kolajne na evropskih in svetovnih prvenstvih v konkurenci članov, mlajših članov in mladincev v slalomu in spustu na divjih vodah ter sprintu na mirnih vodah in na tekmah svetovnega pokala osvojilo kar 33 različnih tekmovalk in tekmovalcev, med njimi tudi sedmerica iz Kajak kanu kluba Ljubljana.

Najboljša tekmovalka na divjih vodah je Eva Terčelj, srebrna z ekipne tekme svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah ter tretja v skupnem seštevku svetovnega pokala v ekstremnem slalomu.

Ana Šteblaj med najboljšimi športniki do 23 let

Posebno priznanje za vrhunske dosežke in osvojene kolajne v letu 2022 so prejeli Ajda Novak, bronasta s članskega EP v ekstremnem slalomu, in Tjaš Til Kupsch, dvakratni evropski mladinski prvak v spustu na divjih vodah ter Ana Šteblaj, Anže Urankar, Tim Novak, Živa Jančar, Nika Ozimc in Aljaž Marko Golo.

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti