Eva skupno 3. v ekstremnem kajaku

V La Seu d’Urgelu se je v začetku septembra končala zadnja od petih preizkušenj svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah in ekstremnem kajaku. Člani našega kluba so zabeležili kar nekaj uspehov. Eva Terčelj je s četrtim mestom na zadnji tekmi zagotovila tretje mesto v skupnem seštevku serije v ekstremnem kajaku.

Eva Terčelj se je še na drugi zaporedni tekmi za svetovni pokal v ekstremnem kajaku uvrstila v finale. Uspeha iz Paua, ko je bila druga, tokrat žal ni ponovila, saj je v cilj priveslala kot četrta. Je pa ta rezultat zadostoval za tretje mesto v skupnem seštevku serije. Zmagovalka je Britanka Mallory Franklin, drugo mesto je zasedla Čehinja Tereza Fišerova, imenitno tretje pa Eva Terčelj. Ajda Novak, ki je tokrat obstala v kvalifikacijah in bila 44., je v skupni razvrstitvi 22. Marko Petek, ki je nastopil le na tekmi v ekstremnem kajaku v Tacnu, je skupno 114.

Ulan Valant, ki je v La Seu d’Urgelu v slalomu obstal v kvalifikacijah, je v skupnem seštevku zasedel 43. mesto, njegov največji uspeh pa ostaja osvojeno 6. mesto na tekmi svetovnega pokala konec junija v Tacnu.

V konkurenci kajakašic je v finalu veslala Ajda Novak, ki je z osmim mestom postavila enega najboljših izidov kariere. Eva Terčelj je bila za las izven finala, na dvanajstem mestu.

Eva Terčelj je sezono svetovnega pokala sklenila na skupnem enajstem mestu, Ajda Novak pa na šestnajstem mestu.

Zadnje novice

23. zmajčkov pokal ter 250 veselih zmajčic in zmajčkov
25.09.2022
Zmajčkov pokal: v klubu pripravljeni
20.09.2022
Bled: Ana, Jan, Aljaž državni prvaki 2022
19.09.2022
Ana in Tjaš do 9. mesta na SP
05.09.2022

Zadnje dejavnosti