Eva Terčelj je svetovna prvakinja!

V španskem La Seo d’Urgellu je 26. do 29. septembra potekalo svetovno prvenstvo v slalomu in sprintu na divji vodi. Blestelo je vseh pet članov Kajak kanu kluba Ljubljana. Eva Terčelj je postala najboljša slalomistka na divji vodi na svetu in kot prva Slovenka osvojila slalomsko krono ter dosegla dosedanji uspeh kariere. Suvereno je premagala vso konkurenco kljub dobrim vožnjam sotekmovalk. Ob tem je zagotovila Sloveniji še vozovnico za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu. Ajda Novak je zaradi napake na začetku proge zamudila napredovanje v polfinale in zasedla 26. mesto.

Življenjski uspeh Eve Terčelj je dopolnila trojica reprezentantov v sprintu na divji vodi z uvrstitvijo v finale svetovnega prvenstva. Anže Urankar je v finalu svetovnega prvenstva priveslal na peto mesto, Tim Novak je bil šesti in Simon Oven osmi. Anže Urankar in Simon Oven sta skupaj z aktualnim svetovnim prvakom v sprintu Nejcem Žnidarčičem iz KK Soške elektrarne postala tudi ekipna svetovna prvaka spustu na divji vodi.

V ponedeljek, 30. 9. 2019, ob 17. uri je sprejem na Kongresnem trgu v Ljubljani za uspešne športnike septembra, ob kolesarju Primožu Rogliču in odbojkarski reprezentanci bo na podiju tudi svetovna prvakinja Eva Terčelj, družbo ji bosta delala še bronasti kanuist Luka Božič in svetovni prvak v spustu na divji vodi Nejc Žnidarčič, oba iz KK SE. Vabljeni!

Zadnje novice

Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024
Srečno 2024
23.12.2023

Zadnje dejavnosti