Klasični spust: Ana, Simon, Vid, Helena in Tjaš državni prvaki

Na Savi Dolinki so se 1. 5. 2021 za naslove državnih prvakov pomerili v klasičnem spustu na divji vodi. Tekmovanje je štelo tudi kot tretja izbirna tekma za sestavo državne reprezentance. Med kajakaši so blesteli tekmovalci KKK Ljubljana, državni prvaki so postali med člani Simon Oven in med članicamik Ana Šteblaj. V U23 je državni prvak Vid Oštrbenk, državna mladinska prvakinja je Helena Domajnko, mladinski državni prvak prvak je Tjaš Til K;upsch.

V klasiki je pričakovano zmagal kajakaš našega kluba Simon Oven, sicer svetovni in evropski prvak v tej disciplini, v razvrstitvi za državno prvenstvo je bil tretji Anže Urankar, Tim Novak je bil četrti, takoj za njim so se zvrstili Vid Oštrbenk, državni prvak v U23, Urban Novak, drugi v U23, Tjaš Til Kupsch, novi državni prvak med mladinci, Ulan Valant je bil 11., Matevž Kampjut je bil trinajsti in tretji med mladinci. Blaž Anžlovar je bil 21., Blaž Mihelič 22., Gašper Vinkovič 26., Borut Tuma 32. in Tilen Peklaj 38.

V ženski konkurenci kajakašic je zmagala Švicarka Hannah Müller. Na drugo mesto, s tem pa tudi do naslova državne prvakinje je priveslala Ana Šteblaj, ki je za zmagovalko zaostala za dobrih 18 sekund. Tretja na tekmi je bila Helena Domajnko, tudi nova državna prvakinja med mladinkami. Sara Globokar je bila 6. absolutno in 3. med mladinkami, Živa Jančar je bila 9. in Pika Ferkolj 13.

V ekipni preizkušnji je z več kot pol minute prednosti je slavila članska ekipa KKK Ljubljana v postavi Urban Novak, Anže Urankar in Simon Oven, druga je bila mešana ekipa Avstrije in Nemčije, tretja pa tacenska zasedba. V razvrstitvi za državno prvenstvo je bila tretja mladinska ekipa Ljubljane (Blaž Mihelič, Matevž Kampjut, Tjaš Til Kupsch).

Rezultati

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti