Otvoritvena tekma v slalomu – Tacen 2015

V soboto, 28. 3. 2015, se je tudi uradno začela tekmovalna slalomska sezona 2015. Otvoritvene tekme v Tacnu so se udeležili tekmovalci mlajših kategorij, ki so tekmovali v kanalu, ter mladinci in člani, ki so tekmovali na kajakaškem poligonu.

V dopoldanskem delu so se odlično odrezali naši najmlajši. V kategoriji kajak slalom je pri starejših dečkih 9. mesto zasedel Ulan Valant, 12. Tadej Kavčič in 14. mesto Jan Gerčer. V kanuju smo imeli samo enega predstavnika, pri starejših dečkih je Nik Gerčer osvojil odlično drugo mesto. Med mlajšimi dečki sta v kajaku nastopila Jakob Bajt (10. mesto) in Tilen Peklaj (15. mesto). Med cicibani je odlično 3. mesto dosegel Tjaš Kupsch. Tudi Manca Gosenca  in Helena Domanjko sta v osvojili medalji: Manca je bila pri starejših deklicah druga, Helena pa je zmagala med mlajšimi deklicami. Čestitke vsem za trud in rezultate!

IMG_2262Po tekmi mlajših, pa se je dogajanje preselilo na kajakaški poligon, kjer so se, kljub visokemu vodostaju  Save, pomerili še mladinci in člani. Za njih je bila to zadnja izbirna tekma za sestavo mladinske in U23 reprezentance v kajak kanu slalomu, ki bo konec aprila nastopila na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Med mladinci je bil najboljši Domen Tominec (5. mesto), takoj za njim Jurij Žmavc (6. mesto), nato Matej Jereb (10.), Marko Petek (11.), Tim Novak (13.) in Blaž Anžlovar (14.). Med člani se je na 9. mesto uvrstil Staš Skok-Nagode. Tudi dekleta so se dobro znašla v težkih pogojih. Med mladinkami je Teja Vrbnjak-Erbežnik zasedla 2. mesto, med članicami pa sta na stopničkah stali tudi Eva Terčelj (2.) in Ajda Novak (3.).

Podrobnejši rezultati so dostopni na tej povezavi, fotografije pa si lahko ogledate tukaj.

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti